EUROCUP

Θρίαμβος στη Ρουμανία για τους Λόντον Λάιονς, προκρίθηκε η Μπεσίκτας, πέντε ομάδες για μία θέση στη EuroLeague

Θρίαμβος στη Ρουμανία για τους Λόντον Λάιονς, προκρίθηκε η Μπεσίκτας, πέντε ομάδες για μία θέση στη EuroLeague

Λόντον Λάιονς και Μπεσίκτας προκρίθηκαν στα ημιτελικά του EuroCup, όπου περιμένει ήδη η Μπουργκ. Παρί και Μπανταλόνα θα παλέψουν για το τέταρτο εισιτήριο.

Στα ημιτελικά του EuroCup προκρίθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (13/3) οι Λόντον Λάιονς, καθώς επικράτησαν με 91-79 της Κλουζ στη Ρουμανία.

Η αγγλική ομάδα στηρίχθηκε στους Σαμ Ντέκερ (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ σε 23:47), Νταβίντ Νουάμπα (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Τζος Σάρμα (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Τζόρνταν Τέιλορ (10 πόντοι), έκλεισε το ματς με 58% στο δίποντο και παρά το γεγονός ότι έκανε 19 λάθη, πήρε το αποτέλεσμα με χαρακτηριστική άνεση. Ο Μπράις Τζόουνς με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ρουμάνων, με τον Ντι Τζέι Σίλι και τον Μάρεκς Μέγερις να έχουν από 15.

Στα ημιτελικά (στις δύο νίκες) οι Λάιονς θα αντιμετωπίσουν με αβαντάζ έδρας τον νικητή του αγώνα Παρί - Μπανταλόνα, ενώ στην άλλη πλευρά η Μπεσίκτας θα αντιμετωπίσει την Μπουργκ. Οι Τούρκοι λύγισαν με 94-89 τη Χάποελ Τελ Αβίβ εκτός έδρας, με με τον Τζόνα Μάθιους να κλειδώνει με βολές το αποτέλεσμα στα οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο κορυφαίος των Τούρκων (28 πόντοι, 6/12 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ασίστ) που γύρισαν από το -21, με τον Μάτ Μίτσελ (22 πόντοι) να τον ακολουθεί. Ο Γουίλ Κάμινγκς, πρώην παίκτης του Άρη, ξεχώρισε από την Χάποελ με 28 πόντους σε 33 λεπτά.

Θυμίζουμε ότι στις δύο νίκες είναι και η σειρά των τελικών της διοργάνωσης, η οποία δίνει στον νικητή το εισιτήριο για τη Euroleague της επόμενης περιόδου.

TAGS EUROCUP EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ