ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θετικός σε κάνναβη ο Γκιστ

Θετικός σε κάνναβη ο Γκιστ
INTIME SPORTS

Στο δείγμα που έδωσε ο Τζέιμς Γκιστ, μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, βρέθηκε ινδική κάνναβη. Ζήτησε την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Ποια είναι η ποινή που προβλέπεται; Μετρά ότι είναι υπότροπος;

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν μεταξύ εκείνων που έδωσαν δείγμα στο ντόπινγκ κοντρόλ, μετά τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα, στις 5/4 και βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης. Η ποινή που έχει επιβληθεί σε παρόμοια περιστατικά (χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ποινή), ξεκινά από 30 ημέρες και φτάνει τις 40, από τη δειγματοληψία. Οι 30 ημέρες εκπνέουν τη Δευτέρα 4/5 και άρα αν είναι αυτή η ποινή, θα χάσει μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό.

Εδώ θα πρέπει να σας πούμε ότι ανάλογα με την ποσότητα, αλλά και τον πρότερο βίο ( να θυμίσουμε ότι ο Γκιστ είχε τιμωρηθεί κατά τη θητεία του στη Φενέρμπαχτσε , με τρεις μήνες, για τη χρήση της ίδιας ουσίας) η ποινή μπορεί να φτάσει και τους 6 μήνες, έως τον ένα χρόνο, εξ ου και οι "πράσινοι" δήλωσαν πως επιφυλάσσονται για το μέλλον της σχέσης τους με τον Αμερικανό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Όπως μας πληροφόρησε το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Τζέιμς Γκιστ κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας, στις 5 Απριλίου 2015, βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης.

Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του δείγματος και να τελεσιδικήσει η υπόθεση, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι έτσι κι εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε ενέργεια.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μέσα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στον αγώνα του Σαββάτου (2/5) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ