ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Τα δεδομένα για τον ομογενή γκαρντ και ο τραυματισμός του Μίτσιτς που βάζει στο παιχνίδι την Εφές

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ FIBA

Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα που ισχύουν για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η λύση του συμβολαίου του με τους Τέξας Λέτζεντς, η προτεραιότητα του NBA, οι απαιτήσεις του για να επιστρέψει στην Ευρώπη και ο τραυματισμός του Μίτσιτς που βάζει στην εξίσωση την Αναντολού Εφές, η οποία έκανε ήδη την πρώτη προσέγγιση.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι - ξανά - το πρόσωπο των ημερών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το γεγονός ότι είναι ξανά ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από τους Τέξας Λέτζεντς και η διορία της EuroLeague για μεταγραφές λήγει την 1η Μαρτίου δημιούργησε μία… αναμπουμπούλα, έστω και αν αυτή είναι μικρότερη από την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν ήταν και τότε - προσωρινά όπως αποδείχθηκε - free agent.

Ο ομογενής γκαρντ ζυγίζει ξανά τις επιλογές του, θέτει τις προτεραιότητές του και ετοιμάζεται για την επόμενη απόφαση της καριέρας του. Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα που ισχύουν.

Η προτεραιότητα του NBA και οι απαιτήσεις για να επιστρέψει στην Ευρώπη

Ξεκινώντας από τα βασικά: Ο Ντόρσεϊ εξακολουθεί να έχει ως προτεραιότητα να κυνηγήσει το όνειρο του NBA. Την ίδια στιγμή ωστόσο, εμφανίζεται πολύ πιο διαλλακτικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη από ότι ήταν πριν από μερικούς μήνες. Για να συμβεί αυτό ωστόσο χρειάζεται και το αντίστοιχο - οικονομικό - κίνητρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 ο Ντόρσεϊ έχει ορίσει ως αρχική βάση συζήτησης για να επιστρέψει ένα ποσό κοντά στα 700.000 ευρώ για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, κοινώς ψάχνει ένα συμβόλαιο με μηνιαίες αποδοχές κοντά στις 180.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται ανοιχτός και για μακροχρόνια δέσμευση.

Ο ομογενής γκαρντ θέλει να εξασφαλιστεί για το μέλλον για να προχωρήσει σε μία τέτοια απόφαση και φέρεται να ζητάει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα βρίσκονται ανάμεσα στα 1.5 με 1.8 εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται σαφές, πρόκειται για ένα ποσό που μπορούν μετρημένες ομάδες στην Ευρώπη να βγάλουν από το ταμείο τους για χάρη του ομογενή γκαρντ.

Η συγκυρία με τον τραυματισμό του Μίτσιτς, η Φενέρ και ο Ολυμπιακός

Μία από αυτές τις ομάδες είναι - προφανώς - και η Αναντολού Εφές. Η τουρκική ομάδα έχει ένα από τα πιο βαθιά πορτοφόλια στην Ευρώπη. Και, το κυριότερο, πλέον κοιτάζει την αγορά, με αυτό το ψάξιμο να αναμένεται να ενταθεί αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει τον Βασίλιε Μίτσιτς να χάνει την σεζόν, με τις πληροφορίες του SPORT24 να αναφέρουν ότι έγινε ήδη μία πρώτη προσέγγιση στην πλευρά του ομογενή γκαρντ.

Το γεγονός ότι ο Ντόρσεϊ έμεινε ελεύθερος δεν συνδέεται με τον τραυματισμό του Μίτσιτς. Απλώς ήταν μία συγκυρία, που ενδεχομένως να φανεί εξίσου χρήσιμη και για τις… δύο πλευρές, ειδικά αν βάλει κάποιος στην εξίσωση ότι το καλοκαίρι ενδεχομένως οι σειρήνες του NBA να ακουστούν ακόμα πιο έντονα για την πλευρά του Μίτσιτς.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν βέβαια και οι δύο ομάδες που πάντα συνδέονται με τον Ντόρσεϊ όταν υπάρχει έστω η φήμη ότι μπορεί να είναι διαθέσιμος, πόσω δε μάλλον όταν είναι ελεύθερος: Η Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός και η Μονακό. Καμία από τις τρεις ωστόσο δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να ενδιαφέρεται για τον ομογενή γκαρντ, ειδικά με τα δεδομένα που έχουν παρουσιαστεί σχετικά με τις απαιτήσεις του.

Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε και Μονακό είναι ομάδες που μπορούν να ικανοποιήσουν τον Ντόρσεϊ, τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά. Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο όμως και τις για τρεις να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχοντας ως βάση συζήτησης ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ανάμεσα στα 1.5 και τα 1.8 εκατ. Ευρώ, για μία σειρά από λόγους.

Η 1η Μαρτίου που πιέζει και ο Ντόρσεϊ που δεν βιάζεται

Τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα και… πιεστικά: Η 1η Μαρτίου είναι η τελική διορία των ομάδων της EuroLeague να δηλώσουν νέο παίκτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες και τον ομογενή γκαρντ.

Αυτό που πράγματι ισχύει, είναι ότι ο Ντόρσεϊ είναι πιο ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά με τους δικούς του όρους, έχοντας πάντα στο μυαλό του το NBA. Ο τραυματισμός του Μίτσιτς ενδεχομένως να άλλαξε τα δεδομένα. Μπορεί όμως τελικά να μην οδηγήσει πουθενά. Ο Ντόρσεϊ σίγουρα από την πλευρά του δεν βιάζεται, πιστεύοντας ότι έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως και να έχει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η απάντηση για το (ευρωπαϊκό) μέλλον του πάντως θα έχει δοθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

TAGS ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ G-LEAGUE NBA ΗΠΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ