EUROLEAGUE

Τα ''μυστικά'' της Μάλαγα

Τα ''μυστικά'' της Μάλαγα

Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Μάλαγα; Γιατί ο Ζόραν Ντράγκιτς είναι ο πιο αδικημένος παίκτης στο Palacio de Deportes; Μένει ή φεύγει ο Ντομάντας Σαμπόνις; Το Euroleague Greece αποκαλύπτει τα μικρά και μεγάλα ''μυστικά'' της Ουνικάχα.

Η Ουνικάχα μαζεύει τα κομμάτια της μετά την αποτυχία στο Copa del Rey και τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Σαραγόσα. Πλέον η ομάδα της Ανδαλουσίας στρέφεται στην αποψινή (21:45) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, εκεί όπου Νικ Κάνερ-Μέντλι παραδέχτηκε πως η ομάδα της Ανδαλουσίας θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε ένα από τα τοπ κλαμπ της Ευρώπης.

Το Euroleague Greece παρουσιάζει το backstage της Μάλαγα. Από τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ του Βάσκεθ στα 250 χιλιάρικα του ''ριγμένου'' Ζόραν Ντράγκιτς, τη συνεργασία της ομάδας με την τράπεζα Ουνικάχα, το μέλλον του Ντομάντας Σαμπόνις και τον ''μισθοφόρο'' Αμπρίνες.

Ο υψηλόμισθος Βάσκεθ και ο ρόλος της γυναίκας του

Ο Φραν Βάσκεθ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Μάλαγα. Το μπάτζετ της ομάδας της Ανδαλουσίας έχει μειωθεί αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο ο Ισπανός σέντερ αμείβεται με 1.2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Πρόκειται για το υψηλότερο συμβόλαιο αυτή τη στιγμή στην Ουνικάχα! Πάντως το καλοκαίρι του 2012 ο Βάσκεθ απέρριψε την μεγαλύτερη οικονομικά πρόταση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για να πει το ''ναι'' στην Ουνικάχα, στο πλαίσιο του deal με τον Άλεξ Αμπρίνες. Ο λόγος; Η γυναίκα του Βάσκεθ κατάγεται από την Ανδαλουσία, έχει σπίτι στη Μάλαγα και σίγουρα δεν θα ήθελε να φύγει στη μακρινή Τουρκία. Είναι αυτό που λένε ότι η γυναίκα του παίκτη παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μεταγραφής!

Ο Ντράγκιτς δεν έκανε στον Πλάθα!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο… ιδιαίτερος κόουτς Πλάθα έκρινε πως δεν του έκανε ο Ζόραν Ντράγκιτς! Ο 25χρονος Σλοβένος γκαρντ έχει εξελιχτεί σε βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της φετινής Μάλαγα, έχοντας 12.9 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 13 συμμετοχές φέτος στην Euroleague. Κι όμως, ο Καταλανός τεχνικός πίστευε ότι ο Ντράγκιτς δεν χωρούσε στα πλάνα του για την Ουνικάχα της σεζόν 2013-'14. Οι εμφανίσεις του Ζόραν Ντράγκιτς στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας υποχρέωσαν τον Χοάν Πλάθα να αναθεωρήσει. Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια Σλοβενία τερμάτισε στην πέμπτη θέση ενώ ο νεαρός γκαρντ ''έβγαλε'' το τουρνουά με 10.6 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ σε 11 συμμετοχές, υποχρεώνοντας τον κόουτς να αναθεωρήσει.

Τα ''μυστικά'' της Μάλαγα

Η αμοιβή του Ζόραν Ντράγκιτς είναι ένα... ζήτημα για τη Μάλαγα

Σκληρές διαπραγματεύσεις για τον ''ριγμένο'' Σλοβένο

Συνεχίζουμε με τον Σλοβένο. Ο Ντράγκις είναι ίσως αυτή τη στιγμή ο πιο αδικημένος παίκτης της Ουνικάχα βάσει προσφοράς και συμβολαίου. Ξέρετε με πόσα αμείβεται ο Σλοβένος σταρ; Κάτι λιγότερο από 250.000 ευρώ είναι οι ετήσιες αποδοχές του και πλέον η Μάλαγα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στο Palacio de Deportes. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο 25χρονο γκαρντ έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων στην Ευρώπη. Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων ενώ ο μάνατζερ του Ντράγκιτς παρακολούθησε διά ζώσης το Copa del Rey και το επόμενο πρωινό του τελικού εθεάθη στα γραφεία του Martin Carpena.

Συνεργασία 14 χρόνων με την Ουνικάχα

Η συνεργασία της Μάλαγα με την τράπεζα Ουνικάχα κρατάει από το 2000. Μάλιστα, η ομάδα της Ανδαλουσίας είναι ο μοναδικός ισπανικός σύλλογος στο μπάσκετ που φέρει χορηγία με την αρωγή του δημοτικού συμβουλίου τα τελευταία 14 χρόνια! Και εξηγούμαστε. Τα τελευταία χρόνια οι δημόσιες διοικήσεις στις 17 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας ρίχνουν ζεστό χρήμα στον αθλητισμό και οι ομάδες σε όλα τα σπορ ''χτίζουν'' νέα πρότζεκτ με δημόσιο χρήμα ή χορηγίες που σχετίζονται με τους εκάστοτε δήμους! Η οικονομική ενίσχυση που προσφέρουν τα δημοτικά συμβούλια στις ομάδες είναι συνήθως, συνδεδεμένη, με εταιρείες που διατηρούν καλές σχέσεις με τις παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία της Μάλαγα με την Ουνικάχα που κρατάει ως τις μέρες μας.

Ο ''μισθοφόρος'' Αμπρίνες

Τον Ιούλιο του 2012, ο Άλεξ Αμπρίνες άφησε τη Μάλαγα και συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα για συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Το αντίθετο δρομολόγιο έκανε ο Φραν Βάσκεθ, ο οποίος επέστρεψε στην Ανδαλουσία έπειτα από επτά χρόνια στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ουνικάχα για την παραχώρηση του Αμπρίνες στους Καταλανούς. Οι φίλοι της Μάλαγα δεν έχουν συγχωρήσει τον Αμπρίνες, ο οποίος πίεσε αφόρητα την Ουνικάχα ώστε να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στους μπλαουγκράνα! Το διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι στο πρόσφατο Copa del Rey. Κάθε φορά που ο Αμπρίνες πατούσε στο παρκέ του Palacio de Deportes, οι φίλαθλοι της Μάλαγα φώναζαν ρυθμικά: ''Pesetero! Pesetero!'' Κάτι σαν ''μισθοφόρε'', σε απλά ελληνικά.

Τα ''μυστικά'' της Μάλαγα

Οι φίλοι της Ουνικάχα δεν ξεχνούν τον τρόπο που έφυγε ο Αμπρίνες

Σκέφτεται το NCAA ο Ντομάντας Σαμπόνις

Ο Άρβιντας Σαμπόνις βρέθηκε στο Palacio de Deportes για να παρακολουθήσει τον γιό του στο Copa del Rey ωστόσο η Μάλαγα αποκλείστηκε πρόωρα στο Κύπελλο του Βασιλιά. Ο Ντομάντας Σαμπόνις απαγορεύεται να μιλάει στον Τύπο ως τις 3 Μαΐου, μέχρι δηλαδή να ενηλικιωθεί! Η Ουνικάχα προβληματίζεται αφού ο ''Ντόμας'' δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή για το NCAA. Οι Ισπανοί κάνουν τα πάντα για να πείσουν τον Σαμπόνις junior να παραμείνει στην Ανδαλουσία. Μέχρι και στην πρώτη ομάδα τον ανέβασαν για να πάρει χρόνο συμμετοχής στην Euroleague και την ACB, έστω κι αν δεν ήταν σωματικά έτοιμος. Οι πληροφορίες μας από την Ισπανία, πάντως, αναφέρουν ότι ο Σαμπόνις σκέφτεται ήδη το NCAA.

Τα ''μυστικά'' της Μάλαγα

Ο Σαμπόνις junior αναμένεται να ετοιμάσει βαλίτσες για ΗΠΑ

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ