NBA

Τα δεδομένα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που εμφανίστηκε με μπότα στο Μπακς - Μάτζικ

Τα δεδομένα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που εμφανίστηκε με μπότα στο Μπακς - Μάτζικ

Κάθε ημέρα ξεχωριστά θα κοιτάζουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς, για την επιστροφή του στα παρκέ. Με μπότα εμφανίστηκε ο Greek Freak στον αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ.

Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη των playoffs, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται ξανά στην άχαρη φάση της αποθεραπείας μετά από τον τραυματισμό του στη γάμπα στην εντός έδρας αναμέτρηση των Μπακς με τους Σέλτικς.

Ο Greek Freak υποβλήθηκε σε ενδελεχείς εξετάσεις αμέσως μετά από το ντέρμπι της Ανατολής και στη διάρκεια της Τετάρτης (10/4), με το πρόβλημα στη γάμπα να τον κρατάει και επίσημα εκτός δράσης στους τελευταίους τρεις αγώνες της regular season.

Την ώρα που ο Αντετοκούνμπο έφτανε, τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας, στο Fiserv Forum για τον αγώνα της ομάδας του Μιλγουόκι με τους Ορλάντο Μάτζικ, φορούσε προστατευτική μπότα ώστε να ελαχιστοποιήσει την καταπόνηση στο αριστερό του πόδι.

  • Πόσο θα μείνει εκτός δράσης;
  • Θα προλάβει τα playoffs;
  • Θα ακολουθεί την ομάδα εκτός έδρας;
  • Υπάρχει βαθμός στη σοβαρότητα του τραυματισμού του;
  • Σε τι κατάσταση βρίσκεται ψυχολογικά/πνευματικά;

Οι ρεπόρτερ των Μπακς ρώτησαν τον Ντοκ Ρίβερς και εκείνος τους είπε πριν από τον αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ τα εξής:

"Υπάρχει ανακούφιση μετά από τη διάγνωση. Το να μην τον έχουμε στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου δεν είναι σπουδαίο, ωστόσο υπάρχει ανακούφιση. Δεν υπάρχει όμως χρονοδιάγραμμα ή κάτι τέτοιο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα για να δουλέψει μαζί του. Και δεν υπάρχει κάποιος που δουλεύει περισσότερο από εκείνον, το ξέρουμε αυτό. Θα επιστρέψει όταν μπορεί να επιστρέψει. Το πότε, θα το μάθουμε στην πορεία" είπε ο έμπειρος προπονητής.

"Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος για τα playoffs, θέλω να πω, δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος, απλώς ελπίζω ότι θα τα καταφέρει. Αμφιβάλλω αν θα ταξιδέψει μαζί μας, αν και έρχεται πολύς κόσμος στα εκτός έδρας παιχνίδια οπότε δεν νομίζω ότι θα χαλάσει η αποθεραπεία του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει βαθμός στη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Επίσης, μιλάμε για τον Γιάννη, δεν είναι χαρούμενος, θέλει να παίζει κάθε βράδυ, κάθε λεπτό. Σιχαίνεται να βγαίνει. Πολλοί σαν εκείνον κάνουν αυτό που αγαπούν και αυτό που τους δίνει χαρά, οπότε όταν τους το παίρνεις, τους επηρεάζει" πρόσθεσε ο Ρίβερς.

Επί της ουσίας, ο Αντετοκούνμπο θα κοιτάζει κάθε ημέρα ξεχωριστά, θα κάνει πολύωρες θεραπείες πρωί, μεσημέρι και βράδυ και θα ελπίζει ότι θα προλάβει την έναρξη των playoffs σε 10 ή 11 ημέρες (εξαρτάται αν οι Μπακς θα παίξουν στις 20 ή στις 21 Απριλίου).

Κι αν δεν προλάβει την έναρξη της σειράς του πρώτου γύρου, ο Γιάννης δεν θα βιαστεί. Εμπιστεύεται το ιατρικό team, τους γυμναστές και το προσωπικό των Μπακς με κλειστά μάτια, η σχέση τους δεν είναι απλώς επαγγελματική αλλά και κάτι περισσότερο τα τελευταία χρόνια, έχει χτιστεί στην πάροδο των ετών, οπότε η απόφαση θα είναι συλλογική.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ