ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Στέφαν Λάσμε

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Στέφαν Λάσμε

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Στέφαν Λάσμε.

Το ταξίδι από τον Ατλαντικό στην... Ατλάντικ, το πτυχίο Βιολογίας, το απίστευτο ρεκόρ που μοιράζεται με τον Τζέισον Κιντ, το φιλικό της ατυχίας και η σχέση του με τα φίδια. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον Στέφαν Λάσμε, ο οποίος ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

1) Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1982 , το πλήρες όνομα του είναι Γιαν Ούλριχ Στέφαν Λάσμε και έχει ύψος 2.04.

2) Είδε το πρώτο φως και μεγάλωσε στην Γκαμπόν, την μικρή αφρικανική χώρα που βρέχεται από τον Ατλαντικό και έχει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

3) Μετά το γυμνάσιο "μετακόμισε" στην Αμερική, για να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (σπούδασε Βιολογία).

4) Τον εντόπισε ένας ελληνοαμερικανός προπονητής, ο Στιβ Λάππας, που αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά από τη δεύτερη κιόλας χρονιά του στο U-Mass.

5) Την ρούκι σεζόν του έπαιζε μόλις 13 λεπτά, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να αποδείξουν την έφεση του στα κοψίματα: αναδείχτηκε 2ος μπλοκέρ της περιφέρειας Atlantic-10.

6) Τη δεύτερη χρονιά του, όταν έγινε βασικός, έκανε "όνομα" για την ικανότητα του στα μπλοκ: αναδείχτηκε 2ος σε ολόκληρο το κολεγιακό πρωτάθλημα.

7) Την τρίτη σεζόν του στο κολέγιο είχε 3.9 τάπες ανά παιχνίδι, επίδοση που του χάρισε την 3η θέση στη λίγκα και τον τίτλο του αμυντικού της χρονιάς στην Α-10.

8) Η τελευταία του ήταν και μακράν η καλύτερη χρονιά στο κολέγιο. Είχε 13.5 πόντους, 9.5 ριμπάουντ και 5.1 κοψίματα, ήταν δηλαδή ο καλύτερος ριμπάουντερ και μπλοκέρ στο πρωτάθλημα.

9) Κατέχει μάλιστα κι ένα μεγάλο ρεκόρ, το οποίο μοιράζεται με τον Τζέισον Κιντ (1994) και Μάικλ Άντερσον (Ντρέξελ). Οι τρεις τους είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχου σημειώσει τρία τριπλ-νταμπλ-φίγκιουρ μέσα σε μια σεζόν. Η διαφορά είναι ότι ο Λάσμε το κατάφερε με πόντους-ριμπάουντ-κοψίματα (11 και τις τρεις φορές) κι όχι ασίστ όπως οι άλλοι δύο.

10) Αποφοίτησε από το U-Mass ως ρέκορντμαν στα κοψίματα στο σύνολο (399), σε μια σεζόν (168) και σε έναν αγώνα (11), ξεπερνώντας σε όλες τις κατηγορίες τον Μάρκους Κάμπι.

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Στέφαν Λάσμε

11) Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του ΝΒΑ. Τελικά αυτοί που τον επέλεξαν στο ντραφτ του 2007 ήταν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (Νο46)

12) Δεν κατάφερε να στεριώσει στους Ουόριορς. Έπαιξε 3.8'' στο πρώτο του παιχνίδι και αποχώρησε άδοξα τον Νοέμβριο. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο NBDL επέστρεψε στο ΝΒΑ υπογράφοντας στους Χιτ, αρχικά ένα 10ήμερο συμβόλαιο και στη συνέχεια ως το τέλος της σεζόν.

13) Στο γεμάτο τραυματισμούς Μαϊάμι (που τότε έκανε μια άθλια χρονιά) έκανε καλές εμφανίσεις με 5.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 1.5 κοψίματα σε 20 λεπτά συμμετοχής. Αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια συνολικά, στα 4 ως βασικός.

14) Το ερχόμενο καλοκαίρι πέρασε ξανά τον Ατλαντικό για να παίξει στην Παρτίζαν, όπου έκανε γνωστό το όνομα του (10.6 πόντοι, 6.6 ριμπάουντ και 1.5 κοψίματα σε 25 λεπτά). Το 2008 η ομάδα της Σερβίας έκανε μια καλή χρονιά, αλλά αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ στους "8" της Ευρωλίγκας.

15) Ο Λάσμε είχε κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις κι έτσι κέρδισε ένα συμβόλαιο με τη Μακάμπι, το οποίο όμως αποδείχτηκε... γρουσούζικο καθώς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών από εκείνο το σημείο και μετά. Στο Τελ Αβίβ έχασε τη μισή χρονιά και έμεινε ελεύθερος λόγω προβλήματος στο πόδι.

16) Την επόμενη χρονιά υπέγραψε στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, αλλά αποδεσμεύτηκε τον Σεπτέμβριο, λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος (στην Αμερική), που δεν του επέτρεψε να βρίσκεται από νωρίς κοντά στην ομάδα. Έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει στο NBDL, αλλά τραυματίστηκε μόλις στο 2ο λεπτό του πρώτου αγώνα προετοιμασίας και υποβλήθηκε σε επέμβαση που τον κράτησε εκτός δράσης ως τον Μάρτιο.

17) Τον Αύγουστο του 2011 συμφώνησε με την ισπανιή Ομπραντόριο (ήταν συμπαίκτης με τον Λαβόν Κένταλ (Πανιώνιος, Μαρούσι) και τον Μιλτ Παλάτσιο (Καβάλα). Είχε 10.9 πόντους με 51% τα δίποντα, 73% στις βολές, 6.3 ριμπάουντ και 1.9 κοψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής.

18) Τα είδωλα του είναι ο Λανς Άρμστρονγκ και ο Μάικλ Τζόρνταν, ενώ θα ήθελε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μπιλ Γκέιτς.

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Στέφαν Λάσμε

19) Η αγαπημένο του ταινία είναι το "Any Given Sunday" και του αρέσει ο Jay Z και ο Tupac, ενώ κι η αδερφή του ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι.

20) Αυτό που φοβάται περισσότερο στον κόσμο είναι τα φίδια

21) Αν δεν έπαιζε μπάσκετ, έχει δηλώσει ο ίδιος ότι θα γινόταν ποδοσφαιριστής.

22) Ενώ η μεγαλύτερη του αρετή (σύμφωνα με τον ίδιο) είναι ότι μπορεί να κάνει τους άλλους να γελάνε.

23) Στο κολέγιο φορούσε το Νο13, για να δείξει ότι δεν είναι προληπτικός και ότι του αρέσει να πηγαίνει κόντρα στα προγνωστικά.

24) Αγωνιστικά ο Λάσμε θεωρείται ένας μετρ των κοψιμάτων και γενικότερα της άμυνας. Στην επίθεση του αρέσει να τελειώνει τις φάσεις και να κυνηγάει τα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ δεν έχει καθόλου παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ