ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Έχασε με κάτω τα χέρια"

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Έχασε με κάτω τα χέρια"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 την βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο Κάουνας από την Ζάλγκιρις, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" παραδόθηκαν νωρίς και δεν έβγαλαν αντίδραση.

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο Κάουνας, γνωρίζοντας βαριά ήττα από την Ζάλγκιρις ( 94-69). Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας ότι οι τραυματισμοί των Τέιλορ Ρότσεστι και Βασίλη Σπανούλη κατά την διάρκεια του αγώνα δε μπορούν να είναι δικαιολογία, αφού οι Πειραιώτες έχασαν με κάτω τα χέρια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Συρίγος:

" Υπάρχουν δύο αναγνώσεις. Η εύκολη και εύπεπτη και η σκληρή. Η εύπεπτη είναι ότι πήγες να αντιμετωπίσει μία φορμαρισμένη ομάδα έχοντας προβλήματα, σου βγήκε και ο τραυματισμός του Ρότσεστι στην αρχή και του Βασίλη στην συνέχεια, πώς να αντιδράσεις. Αυτή είναι η εύκολη ανάλυση όμως.

Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι ο Ολυμπιακός έχασε από το βασικό όπλο της Ζαλγκίρις, από αυτό που ήξερε ότι θα κάνει η ομάδα του Κάουνας και δεν είχε καμία αντίδραση. Μνημονεύω δύο αριθμούς που δείχνουν τι έγινε: Στο πρώτο ημίχρονο, που κρίθηκε το πράγμα, η γρανιτένια άμυνα της Ζαλγκίρις οδηγεί τον Ολυμπιακό σε 17 τρίποντα για 11 δίποντα και την ίδια στιγμή παίζει τόσο εύκολα και απλά, ανεπηρέαστη από την υποτυπώδη πίεση του Ολυμπιακού, που έκανε μόνο ένα λάθος στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ένα δικό της λάθος σε ματς που έχει κάνει οδομαχία με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί 17 τρίποντα, οπότε το ματς είχε κριθεί. Σαφώς και ισχύουν και τα υπόλοιπα με την απώλεια δύο βασικών χειριστών και δεν γίνεται να το μειώσουμε αυτό. Δεν υπάρχει όμως ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη αντίδραση πριν φτάσουμε εκεί.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Ολυμπιακός έχει χάσει με κάτω τα χέρια. Και έχασε από μία ομάδα που ναι μεν βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο φέτος, αλλά δεν έγινε ξαφνικά και η υπερπλήρης Ζαλγκίρις που πήγε Final Four και την επόμενη χρονιά διεκδίκησε την δεύτερη σερί παρουσία της, να είμαστε ρεαλιστές. Δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το ρόστερ και αυτό αποτυπώνεται και στην βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός απέτυχε να βγάλει το μίνιμουμ της σκληράδας, αλλά και να βρει λύσεις στο τακτικό κομμάτι, ξέροντας εξ αρχής τι θα αντιμετωπίσει.

Δεν έγινε κάτι για τον Ολυμπιακό. Πήγε να εξαντλήσει τα περιθώρια με ένα διπλό. Περιμένεις όμως να βγάλεις πέντε μπασκετικά πραγματάκια να βγάλεις μπροστά και κόντρα στην Ζαλγκίρις δεν συνέβη. Απέναντι στην Φενέρ - ακόμα και αυτή την Φενέρ - μπορούσες να αναρωτηθείς πώς θα αντιδράσεις. Το ίδιος και απέναντι στη Μπαρτσελόνα και την Εφές. Εδώ όμως έχεις να σημαδέψεις κι εσύ κάποια πράγματα. Δεν είναι άτρωτη η ομάδα με το αψεγάδιαστο ρόστερ η Ζάλγκιρις. Έπρεπε να δείξει κάτι, αλλά δεν συνέβη.

Δεν έχασε τίποτα ο Ολυμπιακός. Την ίδια στιγμή όμως αν θες να λες ότι πας να χτίσεις κάτι για του χρόνου, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Παίζοντας, μπορείς και να δημιουργήσεις στον εαυτό σου την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνεις. Με αυτά τα δεδομένα όμως, πήρε ένα σκληρό μάθημα από την Ζαλγκίρις, που τον έδερνε από τα αποδυτήρια. Η ουσία είναι ότι μετά το πρώτο ροτέισον και την έξοδο του Σπανούλη, μόλις έπεσε το ξύλο τελείωσε το πράγμα εκεί. Το διάστημα που ο Ολυμπιακός ήταν στο παρκέ χωρίς Σπανούλη και Μιλουτίνοβ στο παρκέ τελείωσε το παιχνίδι. Αυτό όμως έγινε στο 14' και ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδραση. Μόλις κουράστηκε ο Σπανούλης και άλλαξε η αντιμετώπιση στο Πικ εν Ρολ, ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε από το γήπεδο".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ