ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Συγκλονιστικός ο Γκόρντον Χέρμπερτ: "Είχα κατάθλιψη για 6 χρόνια - πέρασα 2 εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική"

Συγκλονιστικός ο Γκόρντον Χέρμπερτ: "Είχα κατάθλιψη για 6 χρόνια - πέρασα 2 εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική"
FIBA.BASKETBALL

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ συγκλόνισε τον κόσμο, αφού έγραψε βιβλίο όπου αναφέρθηκε ανοιχτά στην 6ετία που πάλεψε με την κατάθλιψη και τον εθισμό του στο αλκοόλ, καθώς και τις 2 εβδομάδες που πέρασε σε ψυχιατρική κλινική.

Στα μάτια του κόσμου, ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι ο προπονητής που οδήγησε την εθνική Γερμανίας στην κορυφή του κόσμου πέρυσι (2023). Ένας άνθρωπος που εκφράζει έντονα τα συναισθήματά του. Ο Καναδός τεχνικός ωστόσο αποκάλυψε την άλλη του πλευρά σε ένα βιβλίο που έγραψε. Την σκοτεινή πλευρά του, από την οποία χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να βγει.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι "The boys gave me back my life" (Μετάφραση: Τα παιδιά μού έδωσαν πίσω την ζωή μου"), με τον Χέρμπερτ να αναφέρεται ανοιχτά στην 6ετία που πάλεψε με την κατάθλιψη και τον εθισμό του με το αλκοόλ, που οδήγησαν τελικά σε δύο εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική.

"Βρέθηκα σε ένα σημείο, που δεν θέλω ποτέ να ξαναβρεθώ" ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας το βιβλίο του ο Χέρμπερτ, για να προσθέσει: "Πάλεψα έξι χρόνια με αυτό. Δεν κατάλαβα ποτέ πώς το έπαθα. Η χειρότερη στιγμή ήταν σε ένα training camp στην Τσεχία. Δεν τα κατάφερα να πάω. Δεν καταλάβαινα τίποτα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα πια".

Κλείνοντας, ο Χέρμπερτ ανέφερε: "Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν. Μετά από αυτό, πήγα σε ψυχιατρική κλινική για δύο εβδομάδες. Υπάρχουν δύο λέξεις: 'Χρειάζομαι βοήθεια'. Μία απλή πρόταση που είναι τόσο δύσκολο να την πεις, από ντροπή και λανθασμένη υπερηφάνεια".

Υπενθυμίζεται ότι ο Χέρμπερτ, ο οποίος την σεζόν 2007/08 ήταν προπονητής του Άρη, έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας μετά το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ