STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο πολύτιμος Γκραντ, ο "τριπλός" Περάντες, ο σκόρερ Μακ και οι κερδισμένοι της 13ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Ο πολύτιμος Γκραντ, ο "τριπλός" Περάντες, ο σκόρερ Μακ και οι κερδισμένοι της 13ης αγωνιστικής
ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλάμβανε η 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η οποία ανέδειξε αρκετούς πρωταγωνιστές σε ένα αγωνιστικό διήμερο που ικανοποίησε τους φίλους του αθλήματος. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 13ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε με αναμετρήσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR που λύγισε το Περιστέρι bwin και συνέχισε στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός που πέρασε από το κλειστό των Άνω Λιοσίων επικρατώντας της ΑΕΚ Betsson, ο τριπλός Περάντες, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό διήμερο στα παρκέ της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

MVP

Ο Τζέριαν Γκραντ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό AKTOR στη νίκη των πρασίνων επί του Περιστερίου bwin, με τον Αμερικανό περιφερειακό να έχει πολυδιάστατη προσφορά στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Γκραντ σκόραρε 26 πόντους με 4/5 τρίποντα, κατέβασε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ σε 37'50" συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 34 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη της αγωνιστικής.

Σκόρερ

Ο Τέβιν Μακ ήταν ασταμάτητος στην εμφατική νίκη της Καρδίτσας απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας και με μία εντυπωσιακή παράσταση σκοραρίσματος οδήγησε τους Θεσσαλούς στο θετικό αποτέλεσμα. Ο φόργουορντ της ομάδας του Παπανικολόπουλου φόρτωσε το καλάθι των Πατρινών με 30 πόντους, μετρώντας 8/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 5/5 ελεύθερες βολές.

Ο... τριπλός

Ο Λόντον Περάντες ήταν εξαιρετικός στη νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του Λαυρίου, όντας καταλυτικός σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τριπλ-νταμπλ, καθώς σκόραρε 16 πόντους (4/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα), κατέβασε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 13 ασίστ. Η προσφορά του ήταν πολύτιμη για την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα, η οποία έφτασε σε ένα άνετο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Λαύριο.

Επίθεση... φωτιά

Η Καρδίτσα πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Προμηθέα και το πέτυχε με "όπλο" την τρομερή παραγωγική της μέρα. Οι Θεσσαλοί σκόραραν 101 πόντους, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στην αγωνιστική και έφτασαν σε ένα εμφατικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Παπανικολόπουλου εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη ευστοχία της από την περίμετρο, καθώς πήρε 42 πόντους πίσω από τα 6μ75 (14/29 τρίποντα), όσους σκόραρε και μέσα από τη γραμμή του τριπόντου (21/36 δίποντα). Οι υπόλοιποι 17 προήλθαν από τις ελεύθερες βολές (17/22).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Άρης επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πάτρας στη Θεσσαλονίκη καταγράφοντας πολύ καλή επίοδοση στα αμυντικά του καθήκοντα. Οι κίτρινοι περιόρισαν αισθητά τους Πατρινούς, τους οποίους κράτησαν στους 63 πόντους. Με 63 πόντους παθητικό η ομάδα του Καστρίτη είχε βάλει τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο ήρθε και μάλιστα με διψήφια διαφορά.

Το ντέρμπι

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής στα Άνω Λιόσια, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ Betsson με 92-80, με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να μιλάει στα κρίσιμα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και άντεξε στην πίεση που της άσκησε εκείνη του Πλάθα όταν μείωσε τη διαφορά στους 4 πόντους λίγα λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ολυμπιακός πήρε το θετικό αποτέλεσμα και συνέχισε να καταδιώκει τον Παναθηναϊκό AKTOR από απόσταση μίας νίκης.

Το σουτ

Στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με το Περιστέρι bwin, ο Δημήτρης Μωραΐτης ευστόχησε σε ένα... τρελό σουτ ξεσηκώνοντας το κλειστό του ΟΑΚΑ. Με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Έλληνας γκαρντ έκανε το κλέψιμο και σκόραρε για τρεις από το κέντρο με τη βοήθεια του ταμπλό σε ένα μεγάλο καλάθι που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν εν όψει της τέταρτης περιόδου, όπου τελικά κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Μαρούσι, Καρδίτσα, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός AKTOR και Κολοσσός συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις βελτιώνοντας τα ρεκόρ τους στον βαθμολογικό πίνακα. Πρώτος και αήττητος στην κορυφή συνεχίζει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

  • ΠΑΟΚ - Μαρούσι 79-85
  • Καρδίτσα - Προμηθέας 101-72
  • Άρης - Απόλλωνας Πάτρας 76-63
  • ΑΕΚ Betsson - Ολυμπιακός 80-92
  • Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι bwin 90-75
  • Κολοσσός - Λαύριο 88-73

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

  • 13/1, 17:15, Περιστέρι bwin - ΠΑΟΚ ΕΡΤ3
  • 13/1, 18:00 Μαρούσι - Προμηθέας ERTSPORTS1
  • 13/1, 20:15, Απόλλωνας - ΑΕΚ Betsson ERT3
  • 14/1, 17:15 Λαύριο - Παναθηναϊκός AKTOR ERT3
  • 14/1, 20:15, Καρδίτσα - Άρης ΕΡΤ3
  • 15/1, 20:15, Ολυμπιακός - Κολοσσός ΕΡΤ3
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ