STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο MVP Ράγκλαντ, οι τρεις σκόρερ και οι κερδισμένοι της 16ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Ο MVP Ράγκλαντ, οι τρεις σκόρερ και οι κερδισμένοι της 16ης αγωνιστικής
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η 16η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις και το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση ενός ακόμα ενδιαφέροντος αγωνιστικού διημέρου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ακόμα μία αγωνιστική της Stoiximan Basket League έλαβε τέλος, με τις έξι αναμετρήσεις του περασμένου αγωνιστικού διημέρου να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.

Ο Τζο Ράγκλαντ υπέγραψε με νταμπλ-νταμπλ την άνετη νίκη του Περιστερίου bwin επί του Αμαρουσίου, Πίτερς, Γόντικας και Γκάουντλοκ μοιράστηκαν τον τίτλο του σκόρερ, ενώ Άρης και Παναθηναϊκός AKTOR είχαν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα αντίστοιχα.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 16ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

MVP

Το Περιστέρι bwin πανηγύρισε μία μεγάλη σε έκταση νίκη απέναντι στο Μαρούσι, με τον Τζο Ράγκλαντ να έχει πολυδιάστατη προσφορά στο παρκέ και να πετυχαίνει νταμπλ-νταμπλ. Ο παίκτης του Βασίλη Σπανούλη σκόραρε 19 πόντους και μοίρασε 12 ασίστ, ενώ παράλληλα κατέβασε 6 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής. Ο Ράγκλαντ συγκέντρωσε 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στην αγωνιστική και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 18ης στροφής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σκόρερ

Πολυκοσμία για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της αγωνιστικής, καθώς τρεις παίκτες σκόραραν τον ίδιο αριθμό πόντων στις αναμετρήσεις των ομάδων τους. Ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού, ο Κωστής Γόντικας του Λαυρίου και ο Άντριου Γκάουντλοκ του Κολοσσού Ρόδου σημείωσαν από 21 πόντους και οι δύο πρώτοι συνδύασαν την εμφάνισή τους με νίκη της ομάδας τους, σε αντίθεση με τον τελευταίο.

Επίθεση... φωτιά

Ο Άρης φημίζεται για την εξαιρετική αμυντική του λειτουργία, ωστόσο όταν απαιτείται, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να σκοράρει και να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε παιχνίδι με υψηλό τέμπο. Αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη άγγιξαν τους 100 πόντους και επιβλήθηκαν του Κολοσσού με 98-91. Οι κίτρινοι πήραν 46 πόντους από δίποντα (23/38), 24 πόντους από σουτ εκ της περιμέτρου (8/23 τρίποντα), ενώ οι υπόλοιποι 28 προήλθαν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (28/33).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε πολύ σφιχτή άμυνα στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα και έφτασε σε μία άνετη νίκη στην Πάτρα. Οι πράσινοι κράτησαν τους γηπεδούχους στους 55 πόντους και με τέτοια αμυντική επίδοση, πολύ δύσκολα δεν θα έπαιρναν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπερ και εγένετο με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να επικρατεί με 87-55.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

ΑΕΚ Betsson, Λαύριο, Περιστέρι bwin, Ολυμπιακός, Άρης και Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Αταμάν να εξακολουθεί να φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ως τη μοναδική αήττητη στην Stoiximan Basket League.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ Betsson 86-95
  • Λαύριο - Προμηθέας 89-84
  • Περιστέρι bwin - Μαρούσι 95-72
  • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 77-62
  • Άρης - Κολοσσός 98-91
  • Απόλλωνας - Παναθηναϊκός AKTOR 55-87

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

  • 3/2, 16:00 Κολοσσός - ΑΕΚ Betsson
  • 3/2, 17:15, ΠΑΟΚ - Απόλλωνας Πάτρας
  • 4/2, 17:15, Προμηθέας Πάτρας - Ολυμπιακός
  • 4/2, 20:15, Καρδίτσα - Περιστέρι bwin
  • 5/2, 17:15, Παναθηναϊκός AKTOR - Άρης
  • 5/2, 20:15, Μαρούσι - Λαύριο
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ ΛΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ