STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο Ραντούλιτσα, το προβάδισμα για δύο και οι κερδισμένοι της 19ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Ο Ραντούλιτσα, το προβάδισμα για δύο και οι κερδισμένοι της 19ης αγωνιστικής
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Παιχνίδια πλούσια από ενδιαφέρον περιλάμβανε η 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν από το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η 19η στροφή της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε σε τρεις δόσεις, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο για τους φίλους του μπάσκετ.

Το Μαρούσι πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, Προμηθέας και ΑΕΚ Betsson απέκτησαν προβάδισμα για τις θέσεις 4 και 6, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισε στην κορυφή με τον Ολυμπιακό να τον καταδιώκει σε απόσταση μίας νίκης.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

MVP

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του Αμαρουσίου στην εμφατική νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας με 99-73. Ο πολύπειρος σέντερ ήταν κυρίαρχος κάτω από το καλάθι, καθώς σκόραρε 17 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ, ολοκληρώνοντας ένα πληθωρικό νταμπλ-νταμπλ. Ο Ραντούλιτσα συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, την κορυφαία επίδοση που σημειώθηκε από παίκτη στην 19η στροφή του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί MVP.

Σκόρερ

Ο Ορλάντο Κόουλμαν το πάλεψε στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας με το Μαρούσι, ωστόσο η ομάδα του δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την παραγωγική του εμφάνιση. Ο Αμερικανός φόργουορντ σκόραρε 22 πόντους (6/17 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/10 βολές) παρά την αστοχία του δεδομένων των προσπαθειών που πήρε και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής.

Επίθεση... φωτιά

Το Μαρούσι πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, με την ομάδα του Νίκου Βετούλα να είναι ασταμάτητη επιθετικά και να αγγίζει τους 100 πόντους. Η ομάδα του Αμαρουσίου σκόραρε 99, παίρνοντας 56 πόντους από δίποντα (28/44), 30 πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (10/26 τρίποντα) και τους υπόλοιπους 13 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (13/16 βολές) για να φτάσει σε μία άνετη νίκη με 99-73.

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Προμηθέας και Λαύριο πανηγύρισαν νίκες στην 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League με "όπλο" την αμυντική τους λειτουργία. Αμφότερες οι ομάδες κράτησαν Άρη και Καρδίτσα στους 57 πόντους, τοποθετώντας ισχυρά θεμέλια για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τέτοια αμυντική προσήλωση δύσκολα δεν θα ερχόταν η νίκη για τις δύο ομάδες, οι οποίες χαμογέλασαν και προσέθεσαν από δύο βαθμούς στην βαθμολογία τους.

Οι μάχες για 4η και 6η θέση

Δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια αναφορικά με την 4η και την 6η θέση της βαθμολογίας διεξήχθησαν το Σάββατο (2/3), με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ Betsson να αποκτούν προβάδισμα για τις προαναφερθείσες θέσεις αντίστοιχα.

Οι Πατρινοί με τη νίκη τους επί του Άρη έκαναν το 2/2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και τους έπιασαν στην 4η θέση (11-8), πλεονεκτώντας στην ισοβαθμία.

Αντίστοιχα, η ΑΕΚ Betsson επικράτησε εκ νέου του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, τον έφτασε στην κατάταξη (8-11), με την Ένωση να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Προμηθέας, Λαύριο, ΑΕΚ Betsson, Παναθηναϊκός AKTOR, Μαρούσι και Ολυμπιακός συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

  • Προμηθέας - Άρης 70-57
  • Λαύριο - Καρδίτσα 76-57
  • ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Betsson 85-94
  • Παναθηναϊκός AKTOR - Κολοσσός 96-73
  • Μαρούσι - Απόλλωνας 99-73
  • Περιστέρι bwin - Ολυμπιακός 67-85

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

  • Ολυμπιακός - Λαύριο (9/3, 17:15, ERT3)
  • Απόλλωνας - Περιστέρι bwin (9/3, 18:00, ERTSPORTS1)
  • ΑΕΚ Betsson - Προμηθέας (9/3, 20:15, ERT3)
  • Κολοσσός - ΠΑΟΚ (10/3, 16:30, ERTSPORTS1)
  • Καρδίτσα - Παναθηναϊκός AKTOR (10/3, 17:15, ERT3)
  • Άρης - Μαρούσι (10/3, 18:00, ERTSPORTS2)
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ