STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο ακάθεκτος Παναθηναϊκός AKTOR, ο MVP και οι τρεις σκόρερ της 11ης αγωνιστικής

Ο Κώστας Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας INTIME SPORTS

Ο πρώτος γύρος της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 11ης αγωνιστικής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Φινάλε μπήκε στον πρώτο γύρο της Stoiximan Basket League, με την 11η αγωνιστική να διεξάγεται σε δύο δόσεις και να ολοκληρώνεται την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR που πέρασε από την Πάτρα και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ο κυρίαρχος Καλίντ Μουρ στη νίκη του Λαυρίου επί του Άρη και οι τρεις σκόρερ που μοιράστηκαν την πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας με τις επιδόσεις τους στις αναμετρήσεις των ομάδων τους.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 11ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

MVP

Ο Καλίντ Μουρ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στη νίκη του Λαυρίου επί του Άρη. Ο φόργουορντ της ομάδας του Μέξα κυριάρχησε απόλυτα, έχοντας πληθωρική παρουσία με ένα γεμάτο νταμπλ-νταμπλ. Ο Μουρ σκόραρε 20 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 4/6 βολές, ενώ παράλληλα κατέβασε 12 ριμπάουντ σε 38'07" συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης που αποτελούν την κορυφαία επίδοση παίκτη νικήτριας ομάδας για την 11η αγωνιστική.

Σκόρερ

Πολυκοσμία για τον τίτλο του σκόρερ της 11ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, με τους Χάρη Γιαννόπουλο, Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους και Ρομπέρτο Γκάλινατ να σκοράρουν από 25 πόντους έκαστος, ωστόσο μόνο τους δύο πρώτους να γεύονται τη χαρά της νίκης. Μαρούσι και Λαύριο εκμεταλλεύτηκαν τις εξαιρετικές επιδόσεις των Γιαννόπουλου και Ντε Τζούλιους, με τον Άρη να ηττάται από το Λαύριο του Ντε Τζούλιους και να μην αξιοποιεί το πολύ καλό βράδυ του Γκάλινατ.

Κυρίαρχος

Ο Προμηθέας ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό AKTOR, ωστόσο η εμφάνιση του Κρις Κόφεϊ είναι άξια αναφοράς παρά το γεγονός ότι δεν συνδυάστηκε με νίκη των Πατρινών. Ο φόργουορντ της ομάδας του Παπαθεοδώρου σκόραρε 18 πόντους και κατέβασε 20 ριμπάουντ, κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του για βοηθήσει την ομάδα του να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή, ωστόσο το γεμάτο νταμπλ-νταμπλ του Κόφεϊ τράβηξε τα βλέμματα, σε ένα κακό βράδυ επιθετικά για τον Προμηθέα που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο παραγωγικών ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επίθεση... φωτιά

Το Λαύριο πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον Άρη, χάρις στην εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η ομάδα του Κώστα Μέξα δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα από την περίμετρο (9/29 τρίποντα), ωστόσο "χτύπησε" στο "ζωγραφιστό" από όπου πήρε τους περισσότερους πόντους της (38 πόντοι, 23/41 δίποντα συνολικά). Οι υπόλοιποι 18 πόντοι προήλθαν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (18/27).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε απαιτητική αποστολή στην Πάτρα απέναντι στον δυνατό Προμηθέα, ωστόσο οι πράσινοι την έφεραν εις πέρας με "όπλο" την αμυντική τους λειτουργία. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δέχθηκε μόλις 54 πόντους από εκείνη του Ηλία Παπαθεοδώρου που φημίζεται για την παραγωγικότητά της. Με 54 πόντους παθητικό, οι 69 που σκόραρε ο Παναθηναϊκός AKTOR αποδείχθηκαν υπέραρκετοί για το θετικό αποτέλεσμα.

Ακάθεκτος

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκλεισε τον πρώτο γύρο ως πρώτος και αήττητος. Οι πράσινοι έκαναν το 11/11 χωρίς να σκοντάψουν σε καμία έδρα και σε κανένα παιχνίδι της Stoiximan Basket League. Το τριφύλλι μετρά έντεκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κρατώντας σε απόσταση μιας νίκης τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Λαύριο, Ολυμπιακός, Περιστέρι bwin και Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισαν νικηφόρα τον πρώτο γύρο της Stoiximan Basket League, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να παραμένει η μοναδική αήττητη έπειτα από 11 αγωνιστικές και να φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

  • ΠΑΟΚ - Καρδίτσα 72-69
  • Μαρούσι - Κολοσσός 85-74
  • Λαύριο - Άρης 91-86
  • Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 84-65
  • Περιστέρι bwin - ΑΕΚ Betsson 89-78
  • Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός AKTOR 54-69

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

  • Καρδίτσα - Απόλλων Πάτρας (30/12, 17:00)
  • Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ (30/12, 17:15)
  • Περιστέρι bwin - Κολοσσός (30/12, 18:00)
  • Λαύριο - ΑΕΚ Betsson (30/12, 20:15)
  • Ολυμπιακός - Άρης (31/12, 15:00)
  • Μαρούσι - Παναθηναϊκός AKTOR (31/12, 17:15)
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ