STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Η απίθανη άμυνα του Περιστερίου bwin, ο πύργος Μιλουτίνοβ και οι κερδισμένοι της 14ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Η απίθανη άμυνα του Περιστερίου bwin, ο πύργος Μιλουτίνοβ και οι κερδισμένοι της 14ης αγωνιστικής
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Η 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε σε τρεις δόσεις με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση του αγωνιστικού τριημέρου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Φινάλε μπήκε στην 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τους αγώνες να διεξάγονται σε τρεις δόσεις και το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, ο Ορλάντο Κόουλμαν έπαιξε σαν να μην έλειψε μέρα από τον Απόλλωνα, ο Προμηθέας ήταν ασταμάτητος επιθετικά, ενώ το Περιστέρι bwin πανηγύρισε μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με συγκλονιστική αμυντική επίδοση.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση του περασμένου αγωνιστικού τριημέρου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

MVP

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό Ρόδου, καθώς έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα καλάθια με ένα πληθωρικό νταμπλ-νταμπλ. Ο Σέρβος σέντερ σκόραρε 18 πόντους (5/8 δίποντα, 8/10 βολές), ενώ κατέβασε 15 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 6 ήταν επιθετικά. Ο βαθμός του στο σύστημα αξιολόγησης ήταν 31, μεγαλύτερος από κάθε άλλο παίκτη της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα.

Σκόρερ

Ο Ορλάντο Κόουλμαν επέστρεψε στον Απόλλωνα και ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ από τις τάξεις των Πατρινών. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στη νέα του θητεία στην ομάδα και αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της αγωνιστικής με την εμφάνισή του στη νικηφόρα αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ Betsson. Ο Κόουλμαν σκόραρε 20 πόντους με πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας, καθώς μέτρησε 5/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/6 βολές, ωθώντας την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα.

Επίθεση... φωτιά

Ο Προμηθέας πέρασε με άνεση από το Μαρούσι επικρατώντας με "όπλο" την εξαιρετική επιθετική του μέρα. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου φόρτωσαν το καλάθι των γηπεδούχων με 95 πόντους, εκ των οποίων οι 42 προήλθαν από δίποντα (21/32), οι 39 από τρίποντα (13/34) και οι υπόλοιποι 14 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (14/15). Η άμυνα των Πατρινών ήταν επίσης σε εξαιρετικό επίπεδο και σε συνδυασμό με τους 70 πόντους παθητικό έφτασαν σε μία άνετη νίκη.

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι οι 35 πόντοι που σκόραρε ο ΠΑΟΚ αποτελούν αρνητικό ρεκόρ, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως η αμυντική λειτουργία του Περιστερίου bwin ήταν η κορυφαία της αγωνιστικής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη περιόρισαν τους ασπρόμαυρους στους 35 πόντους με αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας σε αγώνα της Stoiximan Basket League, το οποίο κατείχε ο Πανελευσινιακός με 35 πόντους ενεργητικό.

Οι βραβεύσεις

Μαρούσι και Λαύριο επέλεξαν την 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League για να τιμήσουν δύο δικούς τους σπουδαίους. Η ομάδα του Αμαρουσίου πριν από το τζάμπολ του αγώνα της ομάδας με αντίπαλο τον Προμηθέα βράβευσε τον Άρη Βωβό, ο οποίος υπήρξε διοικητικός ηγέτης της ομάδας από το 1995 έως το 2010, σε μία ένδοξη δεκαπενταετία για τον σύλλογο.

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Λαυρίου με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο Χρήστος Σερέλης είδε την πρώην ομάδα του να τον υποδέχεται θερμά και να τον τιμά με ένα μεγάλο κολάζ στιγμών του με τον σύλλογο, το οποίο τοποθετήθηκε πίσω από τη μία μπασκέτα του γηπέδου.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Περιστέρι bwin, Προμηθέας, Απόλλωνας Πάτρας, Παναθηναϊκός AKTOR, Καρδίτσα και Ολυμπιακός συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να παραμένει σταθερά στην κορυφή ως πρώτη και αήττητη.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

  • Περιστέρι bwin - ΠΑΟΚ 71-35
  • Μαρούσι - Προμηθέας 70-95
  • Απόλλωνας Πάτρας - ΑΕΚ Betsson 83-75
  • Λαύριο - Παναθηναϊκός AKTOR 76-92
  • Καρδίτσα - Άρης 80-71
  • Ολυμπιακός - Κολοσσός 71-52

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

  • ΑΕΚ Betsson - Άρης 20/1 στις 17:15
  • Προμηθέας - Περιστέρι bwin 20/1 στις 20:15
  • ΠΑΟΚ - Λαύριο 21/1 στις 17:15
  • Κολοσσός - Απόλλωνας Πάτρας 21/1 στις 18:00
  • Καρδίτσα - Μαρούσι 21/1 στις 20:15
  • Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 22/1 στις 20:15
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΛΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ