EUROBASKET

Στο βάθος... Σκαριόλο για την Ισπανία

LONDON, ENGLAND - AUGUST 08:  Head coach Sergio Scariolo reacts while taking on France in the second half during the Men's Basketball quaterfinal game on Day 12 of the London 2012 Olympic Games at North Greenwich Arena on August 8, 2012 in London, England.  (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - AUGUST 08: Head coach Sergio Scariolo reacts while taking on France in the second half during the Men's Basketball quaterfinal game on Day 12 of the London 2012 Olympic Games at North Greenwich Arena on August 8, 2012 in London, England. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι έτοιμος να επιστρέψει στον πάγκο της Ισπανίας, αφού αποτελεί το Νο1 φαβορί για να πάρει το χρίσμα, εν όψει του Eurobasket.

Η απομάκρυνση του Χοσέ Αντόνιο Ορένγκα από τον πάγκο της Ισπανίας, μετά το στραπάτσο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στους "φούριας ρόχας". Κενό που δεν λέει να καλυφθεί, αφού η ισπανική ομοσπονδία δεν έχει καταλήξει ακόμη στον άνθρωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, στο προσεχές Eurobasket.

Με τον κανονισμό που απαγορεύει την παρουσία προπονητή που εργάζεται σε ομάδα της Liga Endesa να "δένει τα χέρια" της FEB, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας στράφηκαν σε έναν παλιό γνωστό. Τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είναι αυτός που είναι η πρώτη επιλογή τούτη την ώρα.

Με τον χρόνο να πιέζει και τις επιλογές να είναι λίγες ο -πρόεδρος της FEB- Χοσέ Λουίς Σάεθ έχει προκρίνει αυτή την επιλογή, θέλοντας παράλληλα να καλύψει τον χρόνο που χάθηκε, μιας και ο κόουτς Σέρτζιο Σκαριόλο γνωρίζει πολύ καλά το υλικό που θα κληθεί να διαχειριστεί το φετινό καλοκαίρι.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ