ΣΕΠΚ

Στήριξη από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Σήμα ΠΣΑΚ

Η Α1 δεν θα διεξαχθεί όμως αποτελεί ερωτηματικό τι θα γίνει με το πρωτάθλημα της Α2

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει: "Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων και όλοι μαζί ενωμένοι παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Το πρώτο βήμα έγινε με την απόλυτη επιτυχία που στέφθηκε η απεργία της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Το επόμενο και ουσιαστικότερο βήμα είναι αυτό της Α2 Κατηγορίας. Και σε αυτό το΄βήμα είμαστε όλοι ενωμένοι. Παίκτες της Α1 θα βρεθούν στα γήπεδα της Α2 για να συμπαρασταθούν στους συνάδελφούς τους. Όλοι μαζί θα δώσουμε και αυτή την μάχη.
Το θετικό είναι ότι μεγάλη μερίδα ομάδων είναι μαζί μας καθώς από ότι φαίνεται οι "σωστές" ομάδες θέλουν κι αυτές ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι να αγωνίζονται υπό τις ίδιες συνθήκες και να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στους παίκτες τους. Παρόλα αυτά για τις λίγες ομάδες οι οποίες απειλούν τους παίκτες τους, καθησυχάζουμε τους συναδέρφους μας καθώς ο ΠΣΑΚ θα καλύψει οποιοδήποτε παράνομο πρόστιμο επιβληθεί ενώ θα προχωρήσει και στη δικαστική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω την πιο κρίσιμη ώρα. Να είστε δυνατοί και να είσαστε σίγουροι πως δεν είστε μόνοι και δεν μπορεί να σας πειράξει κανείς. Οποίος θίξει δικαιώματα μέλους μας θα βρει όλο το μπάσκετ αντίπαλό του.

H ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ΠΣΑΚ: "Το ΚΚΕ δηλώνει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στην απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των καθ' όλα δίκαιων αιτημάτων τους, που αφορούν στη διασφάλιση των πιο βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων...

Η κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών εργαζομένων είναι δύσκολη. Σε πλήρη αντίθεση με την επιλεγμένη εικόνα που καλλιεργούν και προβάλλουν τα ΜΜΕ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και εκμεταλλεύονται το χώρο της καλαθοσφαίρισης, οι περισσότεροι παίκτες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, δεν έχουν καμία σύμβαση εργασίας και αρκετοί είναι απλήρωτοι και όμηροι των επιχειρήσεων.

Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα απ' όλα τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που συνειδητά παρέδωσαν το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό στην κερδοσκοπία των μεγαλοεπιχειρηματιών και στα μεγάλα συμφέροντα. Είναι απαράδεκτη και αυταρχική η θέση των εκπροσώπων των επιχειρηματιών, ότι δε δέχονται να συζητήσουν με τους καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ακόμη χειρότερη είναι η στάση της κυβέρνησης που κρύβεται πίσω από αστεία προσχήματα, δεν παίρνει θέση στα αιτήματα και αρνείται τη λήψη άμεσων μέτρων.

Το ΚΚΕ απαιτεί από τον Υπουργό Πολιτισμού να ικανοποιήσει χωρίς καθυστέρηση τα αιτήματα του ΠΣΑΚ. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αθλητές και τη νεολαία, να σταθούν αλληλέγγυοι με τους απεργούς. Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης και της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης, αποτελεί μονόδρομο για όλους τους εργαζόμενους και στον αθλητικό χώρο, για να υπερασπιστούν τις εναπομείνασες κατακτήσεις των περασμένων δεκαετιών, να αποκρούσουν τα χειρότερα μέτρα να διεκδικήσουν, να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους".

Στο πλευρό των παικτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Η απεργία που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών είναι απολύτως δίκαιη. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με τις πολιτικές τους δημιούργησαν έναν επαγγελματικό αθλητισμό που μόνο τέτοιος δεν είναι. Ενώ είχαν όλο τον χρόνο να επιλύσουν τα δίκαια αιτήματα των αθλητών και να θωρακίσουν με τα αναγκαία μέτρα τόσο το μπάσκετ όσο και τα υπόλοιπα αθλήματα δεν το έκαναν...

Ειδικά οι ευθύνες του επαγγελματία προπονητή και πρώην υφυπουργού αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη είναι τεράστιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο πλευρό των αθλητών κατά το παρελθόν και με παρεμβάσεις του στην Βουλή προσπάθησε να προωθήσει τη λύση των προβλημάτων τους, με κατάθεση ακόμα και σχετικής τροπολογίας που απέρριψε η πρώην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΣΑΚ. Δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αθλητών μέχρι την ουσιαστική λύση τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει τον αθλητισμό σαν τουρισμό, να αφουγκρασθεί τη φωνή των αθλητών και να προχωρήσει στην νομοθετική κατοχύρωσή τους".






















TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ