NBA

Στη Νιγηρία ο Φέστους Εζίλι για να παίξει στην Αφρικανική Λίγκα

Ο πρώην παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Φέστους Εζίλι
Ο πρώην παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Φέστους Εζίλι 2016 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από την αποχώρησή του από τα παρκέ, ο Φέστους Εζίλι μετακόμισε στην πατρίδα του, τη Νιγηρία, για να βοηθήσει ομάδα της χώρας στην Basketball African League που ξεκινάει στις 16/5 στη Ρουάντα.

Ένας μήνας έμεινε για το τζάμπολ της Basketball African League στην υπερσύγχρονη Κιγκάλι Αρένα της Ρουάντα, ένας μήνας έμεινε για να παλέψουν οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου για τον τίτλο της καλύτερης για το 2021 και η Ράιβερς Ρόγιαλ Χούπερς προχώρησε σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση το Σάββατο 17 Απριλίου.

Η ομάδα από τη Νιγηρία απέκτησε τον Φέστους Εζίλι, τον άλλοτε backup σέντερ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που έγινε draft στο νούμερο 30 το 2012, έπαιξε τρία χρόνια στο ΝΒΑ, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2015, αλλά έγραψε πρόωρα τον επίλογο της καριέρας του εξαιτίας προβλημάτων στα γόνατα. Από τον Ιούνιο του 2017 έμεινε εκτός δράσης μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι Γουέστσεστερ Νικς της G-League του έδωσαν την ευκαιρία να προπονηθεί μαζί τους για να δοκιμάσει την επιστροφή στα παρκέ.

Στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, ο Εζίλι είχε 4.2 πόντους από 51.3% στο δίποντο και 55.7% στις βολές, 4.3 ριμπάουντ και ένα μπλοκ ανά 14.1 λεπτά συμμετοχής σε 170 αγώνες. Είναι 31 ετών, έχει ύψος 2μ.11 και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα βοηθήσει τη νέα του ομάδα και αν μέσα από αυτή την -ιστορική για το αφρικανικό μπάσκετ- διαδικασία θα διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο, αν όχι στις ΗΠΑ, έστω στην Ευρώπη.

Photo credits: 2016 AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ