FIBA

Τζάμπολ στις 16 Μαΐου στην Basketball African League

Μπάλα και μπασκέτα
Μπάλα και μπασκέτα EUROKINISSI

Η FIBA ανακοίνωσε ότι στις 16 Μαΐου θα γίνει ο πρώτος αγώνας της Basketball African League στην Ρουάντα, σε μία ιστορική στιγμή για το μπάσκετ της αφρικανικής ηπείρου.

Η BAL (Basketball African League), που προέκυψε έπειτα από συνεργασία της FIBA με το ΝΒΑ είναι πλέον γεγονός. Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 16 Μαΐου.

Οι αγώνες της λίγκας θα διεξαχθούν στην Κιγκάλι Αρένα στο Κιγκάλι της Ρουάντα και θα συμμετάσχουν 12 ομάδες από όλη την Αφρικανική Ήπειρο και αποτελεί την πρώτη συνεργασία του ΝΒΑ σε λίγκα μακριά από την Βόρειο Αμερική. Οι πρώτοι τελικοί θα διεξαχθούν την Κυριακή, 30 Μαΐου.

Βάσει της ανακοίνωσης, το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 26 αγώνες. Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων, όπου όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τουλάχιστον μία φορά η μία την άλλη, με τις οχτώ κορυφαίες ομάδες να προκρίνονται στα playoffs, όπου θα ισχύει η λογική των νοκ-άουτ αγώνων.

Οι 12 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι οι εξής: GSP (Αλγερία), Pedro de Luanda (Ανγκόλα), FAP (Καμερούν), Zamalek (Άιγυπτος), GNBC (Μαδαγασκάρη), As Police (Μάλι), As Sale(Μαρόκο), Ferroviaio de Maputo (Μοζαμβίκη), Riverw Hoopers BC (Νιγηρία), Patriots BC (Ρουάντα), As Douanes (Σενεγάλη), US Monastir (Τυνησία).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ