ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη λίστα του Ολυμπιακού ο Νταρούν Χίλιαρντ, προτεραιότητα ο πόιντ γκαρντ

Ο Νταρούν Χίλιαρντ με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Νταρούν Χίλιαρντ με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο άσος είναι η προτεραιότητα του Ολυμπιακού, με το ενδιαφέρον να πέφτει και στον Τομας Γουόκαπ, όμως ο Μπαρτζώκας έχει στην λίστα του τον 28χρονο σούτινγκ γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Νταρούν Χίλιαρντ.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, κάποιοι παίκτες συνεχίζουν να προπονούνται στο ΣΕΦ, ενώ οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Σλούκας και Λαρεντζάκης κλήθηκαν στην Εθνική Ομάδα. Από τη στιγμή που το Final Four της Κολωνίας πέρασε στην ιστορία, η διοίκηση της ομάδας αρχίζει να κινείται πιο δυναμικά για το χτίσιμο του ρόστερ της νέας σεζόν, με τον Νταρούν Χίλιαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να βρίσκεται στη λίστα του κόουτς Μπαρτζώκα, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ συνεχίζει να είναι από τους μεγάλους στόχους του Ολυμπιακού.

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή "Show Must Go On" και τον Παντελή Διαμαντόπουλο, προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό είναι ο πόιντ γκαρντ που θα πλαισιώσει τον Σλούκα.

"Ο Χίλιαρντ είναι πράγματι στην λίστα του Ολυμπιακού, τον βλέπει ο Ολυμπιακός αλλά δεν είναι η προτεραιότητά του. Είναι ένας παίκτης που τον είχε εξετάσει και επί Μπλατ, παίζει στην ΤΣΣΚΑ αλλά νομίζω δεν θα μείνει, δεν θα τον κρατήσουν. Δεν έκανε τρομερή χρονιά αλλά είναι πολύ καλός σουτέρ. Προέχει να κλείσει τους πλέι μέικερ και ανάλογα με τους πλέι μέικερ που θα κλείσει θα εξετάσει και το θέμα του Χίλιαρντ. Βέβαια ο Μπαρτζώκας είναι από τους προπονητές που θέλει τους παίκτες να έρχονται από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή να είναι παίκτες που έρχονται από χαμηλότερες ομάδες και να έχουν στόχους. Δεν ξέρει κανείς τι στόχους και τι κίνητρα έχει ερχόμενος από μία μεγάλη ομάδα.

Μάλιστα, όπως έχουμε ξαναπεί, υπάρχει και η περίπτωση του Γουόκαπ που είναι περιζήτητος. Είναι όμως ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα με τον Σλούκα. Είναι ένας παίκτης που ο Σλούκας δίπλα του θα γίνει πολύ καλύτερος γιατί θα τον βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι και την οργάνωση. Δεν έχει το σουτ το στατικό αλλά μπορεί να κάνει άλλες δουλειές. Θα εξαρτηθεί λοιπόν πως θα στηθεί το ασσόδυο για να δούμε μετά και τους σουτέρ".

Ο Χίλιαρντ είναι ένας καλός περιφερειακός σουτέρ που πάντως δεν προσφέρει πολλά περισσότερα στο παρκέ. Δεν είναι σπουδαίος αμυντικός, δεν είναι αξιόπιστος ριμπάουντερ, δεν είναι καλός δημιουργός, είναι σκόρερ αν και φέτος οι αριθμοί του δεν εντυπωσίασαν. Έκλεισε την κανονική περίοδο της EuroLeague με 9.6 πόντους (43.8% στο δίποντο, 34.8% στο τρίποντο, 86% στις βολές), 2.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 6.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 20:13 συμμετοχής σε 32 αγώνες, πριν χάσει τον ρόλο του στη σειρά των playoffs με τη Φενέρμπαχτσε, μείνει άποντος στον ημιτελικό του Final Four απέναντι στην Αναντολού Εφές (0/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 17:11) και σκοράρει 9 πόντους στον μικρό τελικό με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Μπαρτζώκας έχει τον Αμερικανό στη λίστα του και περιμένει τις εξελίξεις στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία απέτυχε στην Κολωνία, έχει όμως μπροστά της τους τελικούς της VTB League με αντίπαλο την Ούνικς Καζάν. Με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Ιτούδης έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του και θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας τουλάχιστον έως το 2023, η λογική λέει πως ο Χίλιαρντ, ο οποίος έχασε τον ρόλο του εξαιτίας των σκαμπανεβασμάτων στην απόδοσή του στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς, ωστόσο όλα θα κριθούν μετά από τη σειρά με την Ούνικς Καζάν.

Δείτε τη σημερινή εκπομπή "The Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ