STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Στατιστικά αποδεδειγμένο

Στατιστικά αποδεδειγμένο
New Image

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του SPORT 24 στους απανταχού λάτρεις της στατιστικής!

Αναλυτικά:

Το καλύτερο δίδυμο ξένων -βάσει σκοραρίσματος- είναι δίχως αμφιβολία αυτό των Ρασάντ Άντερσον και Κίκι Κλαρκ. Έχουν συνολικά 391 πόντους ή αλλιώς 35,4 ανά παιχνίδι. Οι δύο τους αποτελούν άρα και το καλύτερο επιθετικό δίδυμο γκαρντ.

Το πιο παραγωγικό ζευγάρι φόργουορντ είναι οι Κένεντι Ουίνστον και Αντρέ Χάτσον που έχουν 293 πόντους, 127 ριμπάουντ, 37 ασίστ και 26 κλεψίματα. Μετάφραση; Ανά παιχνίδι 26.3 πόντους, 11.5 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 2.3 κλεψίματα.

Αντίστοιχα το καλύτερο δίδυμο ψηλών είναι αυτό των Μάικ Ουίλκινσον και Τζερεμάια Μάσεϊ, παρά το γεγονός ότι κανείς από τους δύο δεν ξεπερνάει τα 2.06 στο ύψος. Έχουν 224 πόντους, 147 ριμπάουντ και 30 κλεψίματα.

Οι εποχές των Γκάλη-Γιαννάκη έχουν περάσει για τα καλά και τα scoring duo σπανίζουν... Παρόλα αυτά το δίδυμο Ελλήνων που έχουν ξεχωρίσει με τις επιθετικές τους αρετές είναι αυτό του Νέστορα Κόμματου και του Νίκου Βετούλα. Οι δύο παίκτες της ΑΕΚ έχουν σκοράρει 275 πόντους.

Τους ακολουθούν δύο αρκετά... μικρότεροι σε ηλικία φόργουορντ: ο Γιώργος Τσιάρας κι ο Γιώργος Πρίντεζης με 264 πόντους. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο τους παίζουν σπάνια μαζί στο παρκέ, καθώς ο ένας αποτελεί τον αναπληρωματικό του άλλου! Αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά δηλαδή...

Ατομικά

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία ασίστ/λάθος. Το (αμερικανιστί asist/turnover ratio) είναι 3, δηλαδή 55 και 15! Μοιράζει δηλαδή τρεις τελικές πάσες για κάθε φορά που "πουλάει" τη μπάλα!

Ο Σκούνι Πεν κι ο Άλεξ Άκερ είναι το καλύτερο "κοντό" δίδυμο ριμπάουντερ στην Α1! Συνολικά έχουν μαζέψει 84 ριμπάουντ, δηλαδή σχεδόν 8 ανά παιχνίδι! Κι όλα αυτά με τον Πεν να μην είναι πάνω από 1.90 και τον Άκερ να ξεπερνά το 1.90 με... παπούτσια.

Τουλάχιστον... καλύπτουν τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος μαζεύει μόνο ένα αμυντικό ριμπάουντ σε κάθε του εμφάνιση! Έχει μόλις 8 σε 7 ματς...

Ο Χρήστος Χαρίσης σουτάρει μόλις με 28% στα δίποντα. Είναι το χειρότερο ποσοστό για "κοντό" παίκτη, αν κι η χειρότερη επίδοση είναι το 21% του Νίκου Κούβελα.

Ο Άντρια Ζίζιτς δεν έχει κάνει ούτε ένα κλέψιμο σε 250 λεπτά!

Μαύρο πρόβατο για τη... λιθουανική σχολή πρέπει να θεωρείται ο Σιμόνας Σεραπίνας. Ο -κατά τα άλλα- σουτέρ του Αρη έχει μόλις 37% στις βολές.

Το χειρότερο, παρόλα αυτά, ποσοστό ανήκει σε άλλον. Ο... άτυχος είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος που έχει μόλις 28%, δηλαδή 4/14.

Ο Γιώργος Σιγάλας έχει σουτάρει μόλις 7 δίποντα σε 225 συμμετοχής!

Ο Μάικ Ουίλκινσον είναι αυτός που έχει δεχτεί τα περισσότερα κοψίματα από κάθε άλλον... Έχει φάει "τάπα" 9 φορές!

Ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι ο καλύτερος πασέρ, ο καλύτερος "κλέφτης", ο καλύτερος μπλοκέρ κι ο δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ του Πανελληνίου. Αυτό θα πει... all-around.

Ο Ντράγκο Πάσαλιτς αν κι είναι 2.12 έχει σουτάρει 25 τρίποντα και μόλις 39 δίποντα!

Ο Μίλος Παβλίσεβιτς δεν πρέπει να περηφανεύεται για τις επιδόσεις του στα τρίποντα. Έχει μόλις 13%, λίγο χειρότερο δηλαδή από τον Πέττα (16%) και τον Γιώργο Σιγάλα (18%).

Ο Σέρτζιαν Γιοβάνοβιτς-Καραγεωργίου έχει κερδίσει τα περισσότερα επιθετικά φάουλ (6) από κάθε άλλον παίκτη!

Ο Άρθουρ Λι έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλο... συνάδελφο του στην Α1. Έχει μείνει στο παρκέ 384'. Είναι παράλληλα ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, τις οποίες αξιοποιεί με 92% από τη γραμμή.

Δύο παίκτες... κατάφεραν να σημειώσουν αρνητικό tendex. Ο λόγος για τον Ντράγκαν Στιπάνοβιτς του Αιγάλεω (-0.061) και τον Τόμισλαβ Τόμοριτς (-0.139) του Πανιωνίου.

Ομαδικά

Το Μαρούσι φημίζεται για τις... βολές. Πέντε παίκτες σουτάρουν πάνω από 84%. Ο λόγος για τους Τόμας, Χαραλαμπίδης, Κυρίτσης, Σεϊμπούτις κι Έιμπραμς.

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ (Κόμματος, Σ. Νικολαΐδης, Βετούλας, Π. Νικολαΐδης) έχουν σουτάρει περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

Μετά τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (168) η Ολύμπια Λάρισας είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ (156).

Προφανώς στο Αιγάλεω πρέπει να πασάρουν περισσότερο... Αυτό φαίνεται κι από τις μόλις 92 τελικές πάσες της στατιστικής.

Ο Νίκος Βουρνάς έχει δει τους παίκτες της Ολυμπιάδας Πατρών να σουτάρουν για τρεις πόντους! Οι "πορτοκαλί" είναι η μοναδική ομάδα με αυτό το... προνόμιο. Ακολουθεί η ΑΕΛ, μόνο που ο Μανούσος χαλάει την "τρίποντη" Πιάτσα.

Ο Μακεδονικός έχει δεχτεί τις περισσότερες τάπες (34).

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει μοιράσει τις πιο πολλές (35).

Η Ολύμπια Λάρισας έχει υποστεί τη... μικρότερη ταπείνωση. Μόνο 10 σουτ των παικτών της έχουν κοπεί από τον αντίπαλο.

Η ΑΕΛ έχει κερδίσει τα περισσότερα επιθετικά φάουλ (23), καλύπτοντας το... κενό της συμπολίτισσας! Η Ολύμπια έχει κερδίσει μόνο 4!!

Κοντοί, ψηλοί κι... Έλληνες



Ο Νέστορας Κόμματος είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ με 164 πόντους.

Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς είναι ο ψηλός με τους περισσότερους πόντους (169).

Υποψηφιότητα για τον τίτλο του "καλύτερου 6ου παίκτη" έχει θέσει ο Γιασμίν Πέρκοβιτς, που από τον πάγκο έχει πετύχει 126 πόντους, τους περισσότερους δηλαδή από κάθε άλλο αναπληρωματικό.

Ο Γιώργος Παυλίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας ριμπάουντερ με 82 "σκουπίδια". Τον ξεπερνά σε μέσο όρο ο Κώστας Χαρίσης, που πλήρωσε τη... στρατιωτική του θητεία.

Ο Άλεξ Άκερ είναι ο... κοντός με τη μεγαλύτερη έφεση στα ριμπάουντ (48).

Ο Σάβο Τζιγκάνοβιτς έχει κερδίσει -μεταξύ των ψηλών- τα περισσότερα φάουλ.

Ο Κώστας Χαρίσης (Ολυμπιάδα Πατρών) έχει κάνει τις... διπλάσιες τάπες από το δεύτερο! Έχει 18 έναντι 9 του Ράιαν Στακ.

Στην... κατηγορία κάτω των δύο μέτρων, νικητής στα κοψίματα αναδεικνύεται (και πάλι) ο Άλεξ Άκερ, που έχει κάνει 5!

Ο Ρόμπερτ Σάροβιτς (Αιγάλεω) είναι ο ψηλός που έχει σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα. Έχει 18 εύστοχα. Ο πιο εύστοχος, όμως, είναι ο Ντράγκαν Ντόιτσιν του Πανιωνίου με 55%.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης σουτάρει καλύτερα από όλους τους κοντούς μέσα από τη γραμμή των τριών πόντων. Έχει 66%.

Ο Γιώργος Σιγάλας που έχει μονιμοποιηθεί στο "4" είναι ο ψηλός (έστω κι από σπόντα) με τις περισσότερες ασίστ (25). Τον ακολουθεί ο Πέρκοβιτς με 21 τελικές πάσες.



















































































TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ