ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα υπόψιν κι ο "δυναμίτης" Χάινς

Στα υπόψιν κι ο "δυναμίτης" Χάινς
INTIME SPORTS

Τα ανοιχτά μέτωπα στον Ολυμπιακό είναι πολλά, αλλά τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι της ομάδας είναι αποφασισμένοι -τουλάχιστον- να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Τα 24ώρα που πέρασαν οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν τη δική τους μάχη για την παραμονή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη , ο οποίος τελικά προτίμησε την καλύτερη προσφορά της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Στο μυαλό τους, βέβαια, υπάρχει ένας πρώτος -θεωρητικός- σχεδιασμός, έστω κι αν δεν έχει ξεκαθαρίσει η παραμονή ή όχι του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Παρόλα αυτά υπάρχουν οι πρώτες κατευθύνσεις που κάνουν λόγο για "4άρια" από την αμερικανική αγορά για να καλυφθεί το κενό του Μαυροκεφαλίδη.

Το πρώτο όνομα στη λίστα των Πειραιωτών δεν είναι άλλος από τον έμπειρο Τέρενς Μόρις της Μπαρτσελόνα. Εξετάζεται, εντόνως κι η περίπτωση του Κάιλ Χάινς, που άφησε... ανοιχτά στόματα με τις εμφανίσεις του με τη Μπάμπεργκ.

Ο Χάινς αν και... κοντός για τη θέση (1.98) είναι ένας παίκτης-δυναμίτης μες στη ρακέτα. Διακρίνεται για το δυναμικό του παιχνίδι και πολλές φορές καταλήγει να παίξει και στη θέση "5", αφού του αρέσουν πολύ οι επαφές και το "ξύλο" μες στο καλάθι.

Είναι 25 ετών (προέρχεται από το άσημο Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο) και έχει ευρωπαϊκή εμπειρία δύο ετών, καθώς πριν τη Γερμανία αγωνιζόταν στην Α2 Ιταλίας και την Βέρολι.

Πέρσι, ωστόσο, έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στη "Μπουντσελίγκα". Κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Μπάμπεργκ, ενώ είχε καλά νούμερα και στην Ευρωλίγκα με 12.9 πόντους και 5.4 ριμπάουντ. Έκανε μάλιστα πολύ καλά παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Στη νίκη των Γερμανών (73-61) είχε 14 πόντους (7/11δ, 3ρ, 2κλ), ενώ στο ΣΕΦ -όπου κέρδισαν οι "ερυθρόλευκοι"- σκόραρε 15 πόντους με 7/13 δίποντα και "κατέβασε" 10 ριμπάουντ.

Ο Χάινς, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, ενημέρωσε τους ανθρώπους της Μπάμπεργκ ότι δεν πρόκειται να παραμείνει στην ομάδα, παρότι δέχτηκε βελτιωμένη οικονομικά πρόταση για να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Από την άλλη υπάρχει φημολογία για την περίπτωση του Λίνου Χρυσικόπουλου, που έμεινε επίσης ελεύθερος από τον Άρη το απόγευμα της Παρασκευής. Οι Πειραιώτες, όμως, δεν προσανατολίζονται προς τέτοιες λύσεις, αλλά ψάχνουν πιο "έτοιμους" παίκτες. Άλλωστε στο "3" παίζει κι ο Κώστας Παπανικολάου, που έχει παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά με τον 19χρονο φόργουορντ των "κιτρίνων".

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κινηθεί για την απόκτηση ξένου παίκτη στο "3". Ήδη έχουν προταθεί αρκετά ονόματα με αυτά των Τζέιμς Ουάιτ (πέρσι στη Σάσαρι, παλαιότερα στην Αγία Πετρούπολη, στη Φενέρ και στους Σαν Αντόνιο Σπερς) και Μικαέλ Τζελαμπάλ. Ο πρώτος διακρίνεται για τα απίστευτα αθλητικά του προσόντα κι ο δεύτερος για το πολύ καλό περιφερειακό του σουτ.

Στα υπόψιν των "ερυθρολεύκων" άλλωστε βρίσκεται και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ο οποίος μέσα στις επόμενες ημέρες θα δεχτεί κι επίσημη πρόταση. Ο Έλληνας σέντερ που ξεκίνησε τη σεζόν από τον ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωσε στην Κίμκι είναι ελεύθερος και το επόμενο διάστημα η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα έχει συνάντηση με τον μάνατζερ του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ