ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Στα 11.5 εκατ. ευρώ τα χρέη της Ζάλγκιρις

Στα 11.5 εκατ. ευρώ τα χρέη της Ζάλγκιρις

Το ταμείο της Ζάλγκιρις είναι μείον, με το δήμο του Κάουνας να κάνει ένα βήμα μπροστά, ώστε τουλάχιστον η ομάδα να μπορεί να διακανονίσει τα χρέη των παικτών που προσέφυγαν στο ΒΑΤ και δικαιώθηκαν.

Υψηλά ιστάμενοι στο δήμο του Κάουνας έδωσαν την εντολή να δανείσουν εταιρίες της πόλης στη Ζάλγκιρις το ποσό των 670.000 ευρώ, ώστε να διακανονίσει τα χρέη προς παίκτες και να αρθεί το εμπάργκο της FIBA, για μεταγραφές (οι Μάρκο Πόποβιτς και Μίλοβαν Ράκοβιτς προσέφυγαν στο ΒΑΤ και δικαιώθηκαν, για 666.125 ευρώ συνολικά). Έως τότε, οι πληροφορίες ήθελαν το χρέος των πρωταθλητών της χώρας να 'χει φτάσει στα 5.8 εκάτ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε η lrytas.lt η Ζάλγκιρις δεν χρωστά 5.8 εκάτ. ευρώ, όπως είπαν τα αφεντικά της με το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αλλά 11.890.000 εκάτ. ευρώ. Τα προβλήματα ξεκίνησαν επί των ημερών του Βλαντιμίρ Ρομανόφ (στη συνέχεια διώχθηκε για εξαίρεση κρατικού χρήματος και "έκλεισαν" οι τράπεζες για τις οποίες ήταν υπεύθυνος), το 2012.

Το θέμα είναι πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, η ομάδα δεν θα μπορέσει να δηλώσει στη λιθουανική λίγκα τους Τζέιμς Άντερσον και Μαλίκ Ουέινς. " Φτάσαμε σε ένα σημείο που έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε να έχουμε κάνει και πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τύχη μας" δήλωσε ο Μοτιεγιούνας, "όλο το καλοκαίρι προσπαθούσαμε να πάρουμε ένα ακόμα δάνειο, αλλά αποτύχαμε. Ελπίζουμε πως το πλάνο με το δήμο θα προχωρήσει".

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ