ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπουδαία κίνηση από την Ρίτας Βίλνιους του Λίνας Κλέιζα

Σπουδαία κίνηση από την Ρίτας Βίλνιους του Λίνας Κλέιζα

Παίκτης της Ρίτας Βίλνιους έγινε την Τετάρτη (8/8) ο Ντόμινικ Σάτον, ένας 31χρονος Αμερικανός forward που έκανε πέρυσι σπουδαία σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Μία πραγματικά εξαιρετική κίνηση ολοκλήρωσε η Ρίτας Βίλνιους (η... πρώην Λιέτουβος Ρίτας), που έβαλε στο δυναμικό της τον Ντόμινικ Σάτον. Ο 31χρονος Αμερικανός forward έπαιξε την περασμένη σεζόν στην Ιταλία και κατέκτησε την δεύτερη θέση με την φανέλα της Τρεντίνο, ενώ προηγουμένως είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Ικαρο Χαλκίδας, την Ουλμ και την Νανσί.

Στα 31 του χρόνια ο ύψους 1μ.96 forward έχει ως αποκορύφωμα της καριέρας του την κατάκτηση του πρωταθλήματος της G-League με τους Santa Cruz Warriors το 2015, ενώ την περασμένη σεζόν είχε 13.4 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ σε 30 αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος. Είναι πολύ αθλητικός και όπως είπε ο General Manager της Ρίτας, ο παλιός μας γνώριμος Λίνας Κλέιζα, μπορεί να παίξει άμυνα από τον αντίπαλο πλέι μέικερ μέχρι και τον σέντερ.

Σε 15 αγώνες στο EuroCup της σεζόν 2017/18, ο Σάτον είχε 15.5 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά 28:23 συμμετοχής.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ