ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σπερς-Παναθηναϊκός: 113-91

Σπερς-Παναθηναϊκός: 113-91
ομαδικη παγκος

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τους Σπερς με 113-91, αλλά εμφανίστηκε καλύτερος σε αυτό το ματς

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε συγκεκριμένα: "Σημασία έχει ότι παίξαμε με την πρωταθλήτρια του ΝΒΑ και αυτό είναι καλό. Ήμασταν καλύτεροι από το ματς με τους Ρόκετς. Βέβαια, μεταξύ μας υπάρχει μεγάλη διαφορά και έχει να κάνει με την ταχύτητα. Παίζουν πολύ γρήγορα. Εμείς πάντως, παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση, αλλά κάναμε αρκετά λάθη.

Αυτά τα λάθη προήλθαν είτε από τις διαφορές στους κανονισμούς, είτε από έλλειψη συγκέντρωσης, η οποία είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα όλα θα είναι διαφορετικά. Για εμάς αυτά τα παιχνίδια ήταν μια μεγάλη εμπειρία και ήταν τιμή μας που μάς υποδέχτηκε ένας τόσο μεγάλος προπονητής, όπως είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Θα είχε ενδιαφέρον να παίζαμε πάλι με αυτές τις ομάδες, όχι με αυτούς τους κανονισμούς και με τον κόσμο στο πλευρό μας".

Δηλώσεις έκανε και ο Μίλος Βούγιανιτς: "Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις με αυτούς τους κανόνες. Όλα όμως τέλειωσαν και αυτό που έχει σημασία είναι να δουλέψουμε σκληρά για την Ευρωλίγκα. Δεν νομίζω, πως όλο αυτό ήταν μια μεγάλη εμπειρία, γιατί χάσαμε σημαντικό χρόνο από την προετοιμασία μας".

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς, πάντως, μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε και στο θέμα του Βασίλη Σπανούλη: "Ήταν μια σημαντική ευκαιρία για αυτόν, να είναι το μπακ απ της ομάδας και απογοητεύτηκα, όταν είπε ότι δεν θέλει να παίξει άλλο στο ΝΒΑ. Δεν είχα τη δυνατότητα ούτε καν να του μιλήσω για αυτό το θέμα".


Ο αγώνας

Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού το χάρηκαν αυτό το ματς. Έλειπαν τα νεύρα του πρώτου αγώνα, η απόδοση ήταν καλύτερη, έστω κι αν η υπεροχή των Σπερς δεδομένη. Όπως, σημαντική είναι και η πολύ καλή εμφάνιση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που σημείωσε 18 πόντους με 4/4 τρίποντα και έδειξε πολύ καλύτερος σε σύγκριση με το ματς κόντρα στους Ρόκετς.

Ο Μάικ Μπατίστ, από την άλλη, για ένα ακόμη αμερικανικό βράδυ, παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα και με 18 πόντους κόντρα στους Σπερς απέδειξε ξανά, ότι θα μπορούσε να βρίσκεται στο ΝΒΑ έχοντας θέση σε πολλές από τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Αναμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ματς κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς. Λιγότερο "ψαρωμένος", περισσότερο συγκεντρωμένος. Και αντιμετώπισε τους Σαν Αντόνιο Σπερς (που έπαιξαν χωρίς τον Τόνι Πάρκερ) σωστά, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για το κατάλληλο σουτ.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι στιγμές αδράνειας, τις οποίες ο Μανού Τζινόμπιλι "τιμώρησε" στο πρώτο δωδεκάλεπτο και οι πρωταθλητές του ΝΒΑ προηγήθηκαν με 19-9, αλλά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσπαθούσε με πόντους και ασίστ να κρατήσει όρθιους τους πράσινους. Κάτι που έγινε, αφού η πρώτη περίοδος έληξε με τους Σπερς να προηγούνται με 32-25, αλλά τον Παναθηναϊκό να έχει πετύχει όσα περισσότερα μπορούσε μέσα στο γήπεδο.

Διότι, τα λάθη δεν απουσίασαν. Συνολικά 12 έκαναν οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο πρώτο ημίχρονο. Αριθμός που εξηγεί και το 60-44 της ανάπαυλας για τους Σπερς, που στο δεύτερο 12λεπτο πήρε αρκετούς πόντους από τον Τιμ Ντάνκαν, την ώρα που από τον Παναθηναϊκό ο "Σάρας" έφτανε τους 15 πόντους. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε καλά ποσοστά στα σουτ και τα τρίποντα, δεν είχε χάσει πολλά ριμπάουντ και κυρίως "πλήρωνε" τα λάθη του...

Τα οποία έγιναν περισσότερα όταν άρχισε η τρίτη περίοδος και ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια μπλακ άουτ. Οι πράσινοι δεν μπήκαν με την ίδια συγκέντρωση στο δεύτερο μέρος του αγώνα και οι συνέπειες δεν άργησαν να έρθουν. Οι Σπερς ανέβασαν πολύ γρήγορα τη διαφορά του σκορ και "χάθηκαν" μπροστά. Ο Παναθηναϊκός κόλλησε για αρκετή ώρα και στο τέλος του 12λεπτου το σκορ ήταν 92-64.

Μάλιστα, οι Ντάνκαν και Τζινόμπιλι άρχισαν να... πηγαίνουν προς τον πάγκο, καθώς το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί και οι υπόλοιποι παίκτες των Σπερς μοιράζονταν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να συμμαζέψει τη διαφορά, θα μπορούσε μάλιστα να την κατεβάσει κάτω από τους 20 πόντους, αν στο τέλος ήταν λίγο πιο προσεκτικός. Όμως, προσέφερε κι αυτός θέαμα στην τελευταία περίοδο με τον Μπατίστ να κάνει alley Oop κάρφωμα ύστερα από πάσα του Μπετσίροβιτς.

Σαν Αντόνιο Σπερς: Τζινόμπιλι 15 (2), Φίνλεϊ 7 (1), Ντάνκαν 20, Μπόουεν 7, Ομπέρτο 3, Μπάρι 12 (3), Ουντόκα 4, Μπόνερ 5, Έλσον 7, Ουάσινγκτον 10 (1), Ουίλλιαμς 5, Πεντρόζα 9, Λάνγκφορντ 2, Μαχίνμι 4, Λανγκ 3.

Παναθηναϊκός: Γιασικεβίτσιους 18 (4/4τρ.), Διαμαντίδης, Μπατίστ 18, Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 4, Ουίνστον 8, Μπετσίροβιτς 13, Βούγιανιτς 12 (2), Ντικούδης 5, Χατζηβρέττας 7 (1), Τομάσεβιτς 2.



























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ