ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σόφο: "Το ΝBA μπορεί να περιμένει"

Σόφο: "Το ΝBA μπορεί να περιμένει"
σοφο

Ο "Baby Shaq" μιλά για 1η φορά μετά την επιστροφή του στα παρκέ για ΟΣΦΠ, Εθνική, Πίνι και NBA!

Το SPORT24 αναδημοσιεύει αποσπάσπατα από την συνέντευξη του σέντερ του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, στο "Sport+".
" Είχες πει πέρυσι ότι μοναδικό κίνητρο για να παίξεις μπάσκετ είχες μέσα από την Εθνική. Τώρα επιστρέφεις. Σου έλειψε κάθολου η ομάδα;

Όταν το είχα πει αυτό δεν ήμουν σε καλή κατάσταση. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ήταν όντως έτσι τότε τα πράγματα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο μπάσκετ, πιο πολύ χαρούμενος όμως που είμαι και πάλι στην Εθνική ομάδα. Δεν έχω ζήσει πολλές στιγμές με την Εθνική, αλλά αυτές οι στιγμές ήταν πολύ έντονες για μένα. Δεν πρόκειται να φύγουν από το μυαλό μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω ότι έγινε στην Ιαπωνία το 2006.

Η Εθνική ομάδα τι μπορεί να πετύχει στο Πεκίνο;

Θα πω ό,τι θα έλεγε και ο κόουτς Γιαννάκης. Υπομονή και βήμα-βήμα θα προχωράμε. Δεν υπάρχει το Πεκίνο μπροστά μας. Υπάρχει η προετοιμασία από την οποία θα προκύψει η καλύτερη δυνατή δωδεκάδα, που θα διεκδικήσει στην Αθήνα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Μη βιάζεστε.

Έχεις μετανιώσει για πράγματα που έκανες τα τελευταία χρόνια; Ποιά είναι αυτά;

Δεν είναι ώρα να σκαλίζω τώρα τι έγινε και τι δεν έγινε. Τι έχω κάνει και τι όχι, το ξέρω εγώ πολύ καλά. Όπως επίσης και για το αν μετάνιωσα. Αλλά αυτά είναι πράγματα που θέλω να τα κρατήσω για μένα.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έκαναν υπομονή, γιατί σε πιστεύουν. Έπαιξε σημαντικό ρόλο η διοίκηση του Ολυμπιακού για την επιστροφή σου στους αγωνιστικούς χώρους;

Εννοείται. Και μου δίνεται άλλη μια ευκαιρία για να πω δημόσια ευχαριστώ στους κυρίους Αγγελόπουλους για τη στάση που κράτησαν. Αγαπούν τον Ολυμπιακό πάρα πολύ και το δείχνουν καθημερινά. Στην δική μου περίπτωση έκαναν τα πάντα για να δώσουν λύση στο όποιο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί, χωρίς να διαταράσσονται τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Πραγματικά νιώθω υποχρεωμένος απέναντί τους και θέλω να τους ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο την αγάπη και την πίστη που έχουν στο πρόσωπό μου.

Παράπονο έχεις από τον εαυτό σου;

Ναι, πολλά. Ξέρω ότι έχω δυνατότητες να παίξω μπάσκετ υψηλού επιπέδου, αλλά πρέπει να το αποδείξω αυτό μέσα στο γήπεδο σε μια διάρκεια χρόνου. Δεν θέλω πλέον απλά ξεσπάσματα. Χρειάζεται διάρκεια και η διάρκεια αποκτάται μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά. Είμαι έτοιμος να δουλέψω.

Πως αντιμετωπίζεις όλους αυτούς που ασκούν κριτική σε σένα και ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα κιλά σου;

Πλέον έχω πάθει ανοσία σε αυτό. Δεν με απασχολεί τι λένε όσοι έχουν στο μυαλό τους να ασκήσουν κακοπροαίρετη ή εύκολη κριτική. Ίσως στο παρελθόν να έδινα μεγαλύτερη σημασία και να γινόμουν κακός στη δουλειά μου, στην προσπάθειά μου να αποδείξω πράγματα. Πλέον δεν σκέφτομαι έτσι.

Άκουσες ουκ ολίγα στο τρίτο παιχνίδι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Πως τα εκλαμβάνεις όλα αυτά που γίνονται, όχι μόνο με σένα, αλλά γενικότερα την ατμόσφαιρα που επικρατούσε;

Δεν χρειάζεται να πω εγώ ότι είναι κατακριτέα όλα όσα έγιναν και στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ. Δεν είναι όμως ο κανόνας. Είναι η εξαίρεση, αλλά δυστυχώς οι ακρότητες φαίνονται πάντα περισσότερο. Το θετικό σε αυτή τη σειρά ήταν ότι οι παίκτες μεταξύ μας και ειδικά οι Έλληνες, που είμαστε φίλοι και συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα δεν δώσαμε δικαιώματα. Το επεισόδιο του Τομάσεβιτς με τον Γουντς ήταν μια κακή παρένθεση.

Ως επίλογο θα έδινες υπόσχεση για κάτι σε αυτούς που πραγματικά τον αγαπούν και είναι πολλοί αυτοί;

Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ αυτό που ρωτάτε. Ότι δηλαδή υπάρχουν όντως πολλοί που αγαπούν πραγματικά τον Σοφοκλή. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Υποσχέσεις δεν θέλω να δίνω. Ελπίζω όμως να μην τους απογοητεύσω."

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ