ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σλούκας: "Ο Ναν άλλαξε την πορεία του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος και ο coach of the year τον έφεραν μάγκικα"

Ο Κώστας Σλούκας του Παναθηναϊκού AKTOR σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μακάμπι για τα playoffs της EuroLeague 2023-2024 στο κλειστό του ΟΑΚΑ | Τρίτη 8 Μαΐου 2024
Ο Κώστας Σλούκας του Παναθηναϊκού AKTOR σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μακάμπι για τα playoffs της EuroLeague 2023-2024 στο κλειστό του ΟΑΚΑ | Τρίτη 8 Μαΐου 2024 ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας αποθέωσε τον Κέντρικ Ναν, μίλησε για την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αποκάλεσε coach of the year τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν χείμαρρος στις δηλώσεις του στη Nova έπειτα από τη θριαμβευτική πρόκριση του Παναθηναϊκού AKTOR στο Final Four του Βερολίνου.

Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" αποθέωσε τον Κέντρικ Ναν, μίλησε για την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αποκάλεσε coach of the year τον Εργκίν Αταμάν.

Οι δηλώσεις Σλούκα στη Nova

"Δεν υπάρχει μυστικό πλάνο. Υπάρχει εμπιστοσύνη, καλοί συμπαίκτες, προπονητής που ξέρει τον δρόμο και τον έχει ξανακάνει με την Εφές, οργανισμός γενικότερα, που πέρααπό διψασμένος λόγω των περασμένων αποτυχιών, ήξερε τι χρειάζεται κι έκανε και την προσθήκη του Κέντρικ Ναν".

"Νιώθω πολύ καλά. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον γυμναστή, από το προπονητικό επιτελείο, για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, παρά το rotation.

Και τις προηγούμενες χρονιές ήμουν σε καλή κατάσταση στα playoffs. Η διάρκεια είναι θετικό σημείο, λόγω των καινούργιων παικτών, του καινούργιου προπονητή. Όσο να 'ναι, δεν είναι εύκολο. Τις προηγούμενες φορές που πήγα στο Final Four με τις προηγούμενες ομάδες μου ήταν επίσης δύσκολο. Βρήκα τον ρόλο μου, όλοι βρήκαμε τον ρόλο μας και πήγαμε τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά".

"Στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό είχα σοβαρό πρόβλημα, θλάση στον προσαγωγό. Υπήρχαν 15 μέρες που ξεκουράστηκα και ξεκίνησε μια πορεία η ομάδα από τη Ρεάλ και μετά όπου χάσαμε μόνο 1-2 παιχνίδια. Μόνο από τη Μακάμπι έκανε δύο ήττες. Η ομάδα έδεσε επειδή υπήρχαν προσωπικότητες και προπονητή που γνωρίζει τι θέλει, με συνέπεια να γίνεται το step up".

"Είναι μια δικαίωση για μένα ως παίκτη κάθε φορά που βρίσκομαι σε Final Four και για την ομάδα και τους στόχους που έχει θέσει στην αρχή της χρονιάς, αλλά και προσωπικά για μένα, όπου στόχος είναι να καταθέση την ψυχή μου και να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Αν η ομάδα πάει στο Final Four, η χρονιά θα είναι πετυχημένη. Αν όχι, μπαίνει ένα Χ και πηγαίνουμε για τον επόμενο στόχο που είναι το πρωτάθλημα".

"Πάντα είχα το χαμόγελο στα χείλη μου και ο πρόεδρος και ο Δημήτρης Κοντός και ο Σάνι Μπετσίροβιτς και όσι βρίσκονται γύρω από την ομάδα με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Δεν ήταν εύκολη η μετακίνηση και το να βρω ρόλο σε μια ομάδα που έχει πολύ υψηλούς στόχους, έχοντας τερματίσει στη 17η θέση πέρυσι".

"Μέρα με τη μέρα βάζουμε ένα λιθαράκι στην προπόνηση. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε κι είναι σημαντικό επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό. Γράψαμε ιστορία. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπορεί να γιορτάσει. Μιλάμε για ιστορικές στιγμές. Τώρα κρατάμε χαμηλά την μπάλα. Είμαστε ταπεινοί κι έχουμε μεγάλη πρόκληση μπροστά μας".

"Είμαι ευγνώμων για τη στήρξη στον κ. Γιαννακόπουλο. Από την πρώτη μέρα πίστευε σε εμένα, όπως κι εγώ στο όραμα που είχε αυτός. Δώσαμε στον κόσμο όραμα. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός μετά από τόσα χρόνια να ονειρεύεται; Παιχνίδι με το πσαιχνίδι, στα τελευταία ματς παίζουμε με 18.000 κόσμο".

"Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του Γιαννακόπουλου. Καταλαβαίνεται τι σημαίνει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ η οικογένεια Γιαννακόπουλου, τι έχει προσφέρει και τι εστί Παναθηναϊκός".

"Η σχέση με τον κόουτς Αταμάν είναι πολύ καλή, μια σχέση αλληλοσεβασμού. Εκτιμώ τη δουλειά του. Παίζαμε αντίπαλοι πολλά χρόνια. Όταν κατάλαβα τι ζητάει και ήμουν σωματικά έτοιμος, άρχισα να αποδίδω. Ελπίζω να τον βγάζω ασπροπρόσωπο. Είναι ο coach of the year, αφού πήρε μια ομάδα από τη 17η θέση και την πήγε στο Final Four με καλό μπάσκετ κι έχει φέρει τον κόσμο στο γήπεδο".

"Είμαι πάντα φιλόδοξος, πάντα έχω όραμα και όνειρα. Παλεύω γι' αυτά καθημερινά. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει μειωθεί ο ύπνος μου, ειδικά όταν χάσαμε παιχνίδι από δικό μου λάθος. Η πίεση ήταν περισσότερο στη Μακάμπι όταν κάναμε το break. Για μένα υπήρχε άγχος και ανυπομονησία γιατί ήξερα ότι αξίζουμε φέτος. Είναι η χρονιά μας κι έπρεπε να βρεθούμε στο Final Four".

"Όταν γύρισε η πρόκριση εδώ, δύσκολα πίστευε κάποιος ότι θα χάναμε. Παρότι βάλανε τα απίστευτα, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση".

"Ο Κέντρικ Ναν άλλαξε την ιστορία στην πορεία του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω αν θα βρισκόμασταν στο top-8 χωρίς αυτόν, αλλά με αυτόν βρεθήκαμε στη 2η θέση. Για μένα είναι ο καλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης. Δεν πετυχαίνει 25 πόντους με 10-15 βολές. Απόψε έβαλε 26 με 4 βολές. Έχουμε φτιάξει ωραίο δίδυμο και χαίρομαι που παίζω μαζί του. Είναι παίκτης με προσωπικότητα. Δεν φοβάται να πάρει ευθύνη. Έχει άγνοια κινδύνου που τη χρειάζεται η ομάδα. Είναι μεγάλη κίνηση από τον πρόεδρο και τον κόουτς που τον έφεραν μάγκικα στην αρχή της χρονιάς. Ευχής έργον που συνεχίζει μαζί μας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ