ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σλούκας και Βεζένκοβ άφησαν την κατοστάρα και μίλησαν για την άμυνα

Ο Σλούκας απέναντι στη Χίμκι
Ο Σλούκας απέναντι στη Χίμκι EUROKINISSI

Καλύτερη άμυνα θέλει να δει ο Κώστας Σλούκας στα επόμενα ματς του Ολυμπιακού, χαρούμενος για την συνολική εικόνα της ομάδας του δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοβ.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Μόσχα ήταν χορταστική. Οι Πειραιώτες επικράτησαν, με σχετική άνεση μάλιστα, της Χίμκι για την 17η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague και ανέβηκαν στο 8-8, με τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοβ πάντως να στέκονται στο κομμάτι της άμυνας και όχι της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους πέτυχε 105 πόντους.

Ο Σλούκας είπε πως: "Στην επίθεση ξεκινήσαμε καλά και ήμασταν σε σπουδαία ημέρα, στην άμυνα όμως βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος. Φεύγουμε από εδώ με μια πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε την ποιότητα για να πετύχουμε όλα αυτά τα σουτ, όμως το σημαντικότερο είναι η δημιουργία που δείξαμε. Πρέπει πάντως να σκεφτούμε περισσότερο την άμυνα".

Ο Βεζένκοβ, από την πλευρά του, εξήγησε πως: "Ήταν ένα πολύ σκληρό μας για εμάς, επειδή ερχόμασταν από τρεις ήττες. Ξέραμε πόσο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε, ξέραμε ότι η Χίμκι έχει ταλέντο παρά το ρεκόρ και τις ήττες της, παίξαμε καλά στην άμυνα στο δεύτερο μέρος και κάναμε ένα συνολικά εξαιρετικό ματς στην επίθεση. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε. Είχαμε καλά ποσοστά στην επίθεση και ξέραμε ότι για να πάρουμε το ματς θα έπρεπε να είμαστε αποτελεσματικοί και στην άμυνα. Μας έβαλαν 38 πόντους στο δεύτερο μέρος, κάτι που συνιστά μεγάλη επιτυχία για εμάς".

Ο Κώστας Σλούκας είχε 25 πόντους από 3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές, μαζί με δύο ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ένα κλέψιμο σε 29:06, ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ είχε 19 πόντους από 2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 6/6 βολές, μαζί με έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα μπλοκ σε 26:21.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ