NBA

Σκουτ Χέντερσον, ο 18χρονος μπασκετμπολίστας του 2022 NBA All-Star Weekend

Σκουτ Χέντερσον, ο 18χρονος μπασκετμπολίστας του 2022 NBA All-Star Weekend

Δυο ημέρες πριν από την ενηλικίωσή του, ο Σκουτ Χέντερσον κλήθηκε για να αγωνιστεί στο Rising Stars Challenge του 2022 NBA All-Star Weekend.

Ανάμεσα στα 28 ονόματα που ανακοίνωσε το NBA για το ριζικά ανανεωμένο Rising Stars Challenge του 2022 NBA All-Star Weekend, υπήρχαν και τέσσερα αθλητών από την G-League. Ένα είναι όμως αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει. Αυτό του Σκουτ Χέντερσον, ενός 18χρονου (θα ενηλικιωθεί αύριο, 3 Φεβρουαρίου) πόιντ γκαρντ με ύψος 1μ.93 που θεωρείται ένα τεράστιο ταλέντο που προσπέρασε το NCAA, μπήκε στην Ignite της G-League και στοχεύει σε μία από τις πρώτες επιλογές του 2023 NBA Draft.

Ο Χέντερσον γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τζόρτζια, έπαιξε στο Carlton J. Hell High School, θεωρήθηκε ταλέντο πέντε αστέρων, είχε προτάσεις από το Όμπερν και το Τζόρτζια, προτίμησε όμως να μπει στην G-League, να βγάλει νωρίς τα πρώτα του χρήματα και να ωριμάσει απέναντι σε πιο έτοιμους αθλητές. Στο δεύτερο παιχνίδι του είχε 31 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα απέναντι στους Σάντα Κρουζ Γουόριορς και πλέον ελπίζει ότι θα κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός μέχρι να μπει στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου.

TAGS NBA NBA ALL STAR G-LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ