EUROLEAGUE

"Μ' αρέσει το πλάνο του Παναθηναϊκού"

"Μ' αρέσει το πλάνο του Παναθηναϊκού"

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλάει στο Euroleague Greece για την Λαμποράλ Κούτσα, τον Παναθηναϊκό, το αμυντικό πρόβλημα των Βάσκων και τη… μεγάλη αρρώστια της Αρμάνι Μιλάνο!

Ένα… ζήτημα με την άμυνα το έχει η Λαμποράλ Κούτσα, προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη 2η αγωνιστική της Euroleague.

Το επιβεβαίωσε(και)ο τεχνικός των Βάσκων, Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας στο Euroleague Greece και ξεκαθαρίζοντας πως η νεανική Λαμποράλ καλείται να αλλάξει άμεσα εικόνα αν θέλει να προκριθεί στο TOP-16 της διοργάνωσης. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για φέτος σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό ο οποίος αναφέρθηκε στο ''πράσινο'' πρότζεκτ ενώ μίλησε για το… ναυάγιο της Αρμάνι Μιλάνο που σκόρπισε εκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να δει προκοπή!

Η Λαμποράλ Κούτσα διαθέτει ένα από τα πιο νεανικά (αν όχι το πιο νεανικό) ρόστερ στη Euroleague. Σε μια πρώτη ανάγνωση, τα αποτελέσματα της ομάδας στα πρώτα επίσημα παιχνίδια είναι απολύτως φυσιολογικά. Βλέποντας όμως μακροπρόθεσμα, φαίνεται πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα αφού η Λαμποράλ θέλει χρόνο…

'' Το να κοουτσάρεις μια από τις πιο νεανικές ομάδες σε μια διοργάνωση top επιπέδου όπως η Euroleague είναι μια τεράστια πρόκληση για έναν προπονητή! Κάτι πολύ σπουδαίο και συναρπαστικό… Το να διδάσκεις νέους παίκτες μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση, είναι απίστευτα μεγάλο κίνητρο! Οι νέοι σε ηλικία παίκτες προσπαθούν πάντα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το κακό είναι ότι δεν είναι σταθεροί στα 40’ ενός αγώνα αφού ο ενθουσιασμός δεν φτάνει''.

Το νεανικό ρόστερ επιβεβαιώνει τις επιλογές σας, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ομάδες σας; Είναι γνωστή η προτίμησή σας στο post up game και φέτος βλέπουμε ότι η Λαμποράλ Κούτσα να επιτίθεται με… όλους τους τρόπους.

'' Στην Λαμποράλ Κούτσα ακολουθούμε τον δρόμο μας, έχουμε τα προβλήματά μας όμως είμαστε ακόμα σε διαδικασία βελτίωσης. Προσπαθούμε να χτίσουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Τον τελευταίο καιρό, με τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουμε, έχουμε προβλήματα στο ποστ. Και ναι, είναι αλήθεια η Λαμποράλ στηρίζεται περισσότερο στο περιφερειακό σουτ σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες μου''.

Όσον αφορά την άμυνα, η Λαμποράλ δέχεται +90 πόντους ανά παιχνίδι. Αυτό οφείλεται στο ότι ακόμη δουλεύετε στο πως οι παίκτες σας μπορούν να παίξουν μαζί έπειτα από τις μαζεμένες αλλαγές στο ρόστερ; Πόσο χρόνο θα πάρει στην ομάδα σας να βρει ρυθμό;

'' Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό! Ειδικά στα αμυντικά ριμπάουντ και σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός… Στα παιχνίδια που δώσαμε έχουμε παίξει μια παράταση που αύξησε το παθητικό μας ενώ η Ρεάλ είναι ίσως η καλύτερη επιθετική ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή (σ.σ. ήττα με 105-72 στη Μαδρίτη). Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι δικαιολογίες… Πρέπει να αλλάξουμε εικόνα στην άμυνα άμεσα!''.

Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος, από τη στιγμή το μπάτζετ είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ ο Κερεχέτα είναι πάντα απαιτητικός;

'' Είμαστε μια νέα ομάδα που προσπαθεί να βελτιωθεί. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν η Λαμποράλ Κούτσα προκριθεί στο ΤΟP-16 της Euroleague και στα ημιτελικά της ACB''.

Τι θα χρειαστεί η Λαμποράλ Κούτσα κόντρα στον Παναθηναϊκό, που επίσης προσπαθεί να βρει τον δρόμο του;

'' Είναι αδύνατο να κρίνεις τον Παναθηναϊκό όπως και κάθε άλλη ομάδα σε αυτό το σημείο της χρονιάς! Σίγουρα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του ενώ πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή ομάδα. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή αφού δεν είναι σωστό να κρίνουμε τις ομάδες στην αρχή της χρονιάς. Είναι σίγουρο ότι διαθέτει γεμάτο ρόστερ με έμπειρους παίκτες και κάποιους νεαρούς όπως ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς. Μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού''.

Αφού μίλησαν όλοι οι… άλλοι για εσάς, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι έγινε και η Αρμάνι Μιλάνο απέτυχε τα προηγούμενα χρόνια; Και τι θα αλλάζατε αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω;

' 'Δεν έχω να πω πολλά. Ένας προπονητής πρέπει να ευγνωμονεί τις ομάδες που του δίνουν την ευκαιρία να κοουτσάρουν στο κορυφαίο επίπεδο! Κάναμε πολλή καλή πρώτη χρονιά, καλύτερη από αυτή που ίσως κάποιοι πιστεύουν αφού η Αρμάνι επέστρεψε στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος, έφτασε ένα σουτ μακριά από την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague και ένα σουτ μακριά από τον τελικό του Κυπέλλου! Η δεύτερη χρονιά ήταν όντως απογοητευτική. Δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε αναλύσεις. Από την πρώτη στιγμή, ο ατομικισμός ήταν η μεγαλύτερη αρρώστια της Αρμάνι! Δεν ξεπεράσαμε ποτέ αυτό το πρόβλημα. Βελτιωθήκαμε όμως δεν ξεπεράσαμε αυτή την αρρώστια που μας χτύπησε όλη τη χρονιά. Κάναμε λάθη στο χτίσιμο. Δεν βρήκαμε ποτέ χημεία… Και η χημεία είναι το παν όταν χτίζεις μια ομάδα''.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ