EUROLEAGUE

Σιμόν: "Τhat's life"

Σιμόν: "Τhat's life"

Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν εξηγεί τι συναισθήματα του προκαλεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης και τι ωραία που είναι να παίρνεις το τελευταίο σουτ "είτε το βάλεις, είτε όχι"!

Μέχρι να γίνει το τζάμπολ στο Ηράκλειο, είχε 1/6 τρίποντα στη φετινή Euroleague. Από το τζάμπολ στα "Δύο Αοράκια" έως τα 35 δέκατα για τη λήξη, είχε χάσει άλλα πέντε. Έβαλε αυτό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ( 69-72).
Τι λέει για αυτό ο Κρούνοσλαβ Σιμόν, στη συνέντευξη του στο euroleague.sport24.gr; "Και να το έχανα, τι θα πείραζε; Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι τα σπορ"! Ανυπερθέτως.

Ο εκ των κορυφαίων στην πορεία της Κροατίας προς την τετράδα του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (επιτυχία που το έθνος είχε ξεχάσει πότε είχε ζήσει τελευταία φορά), μια κούραση τη νιώθει, είναι η αλήθεια.

" Δεν είναι εύκολο. Έχω μιλήσει και με άλλους παίκτες που ήταν στο Ευρωμπάσκετ και όλοι συμφωνήσαμε πως 11 ματς σε 18 ημέρες είναι πάρα πολλά. Όλοι είμαστε ακόμα κουρασμένοι και κάθε άλλο παρά φρέσκοι. Αλλά τι να κάνεις; Αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε ματς, για την κάθε μπάλα, έως το τέλος του κάθε ματς και μετά στο επόμενο έως ότου να μπεις στο ΤΟΡ16 και μετά κοιτάς παρακάτω και ούτω καθ' εξής". Και όταν λέει έως το τέλος, εννοεί... έως το τέλος.

Όταν βλέπεις τον Διαμαντίδη, ξέρεις...

" Έπρεπε να νικήσουμε, αλλά όχι έτσι. Όχι στο τελευταίο σουτ", εξηγεί, "όταν βέβαια, παίζεις με τον Παναθηναϊκό αυτό συμβαίνει πάντα. Είχαμε προβάδισμα επτά πόντων, στα 3' πριν το τέλος και τι έγινε; Ό,τι γίνεται πάντα, απέναντι σε αυτήν την ομάδα".

Δηλαδή, τι; " Έχουν τον Διαμαντίδη (σταματά...). Ξέρεις λοιπόν, πως όταν πλησιάζει το τέλος και το σκορ είναι ισόπαλος, θα σκοράρει. Το ξέρεις. Το έκανε δυο φορές, αλλά αυτό το βράδυ νικήσαμε εμείς, γιατί εμείς βάλαμε το τελευταίο σουτ. Είναι πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μου".

Γιατί δεν έκαναν φάουλ, πριν ο Διαμαντίδης κάνει ό,τι ήξεραν πως θα κάνει; " Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Νομίζεις πως μπορείς να παίξεις άμυνα, να πάρεις το ριμπάουντ... Η συμφωνία, αυτό που ειπώθηκε στο τάιμ άουτ πριν το τρίποντο του, ήταν να κάνουμε φάουλ. Αλλά κάποιες φορές παίρνεις τις αποφάσεις μέσα στο παρκέ, σε 1''. Αυτή τη φορά η αλήθεια είναι πως κάναμε λάθος. Το ξέρω (γελάει)".

Άντε και έκαναν λάθος. Μετά ποιο ήταν το πλάνο, για τα τελευταία 6.7''; " Έτρεξα πρώτος στην άλλη άκρη, ο Σίμας (Γιασάιτις) μου έδωσε την μπάλα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή σούταρα πολύ άσχημα. Νομίζω είχα 0/6 (είχε 0/5). Αλλά πάντα νιώθω καλά για να πάρω το τελευταίο σουτ. Είναι τέλειο το συναίσθημα του να μπορείς να κρίνεις αποτέλεσμα". Και αν το χάσεις; " Το έχασες! Κάποιες φορές θα μπει, άλλες όχι". Δηλαδή ούτε καν σκέφτηκε πως η έκβαση κρέμεται από τα χέρια του; " Αυτή είναι η ζωή. Αυτός είναι ο αθλητισμός. Αν όλοι πασάραμε την μπάλα και δεν σούταρε κανείς, θα πηγαίναμε στην παράταση και... θα χάναμε εκεί". '

Πώς βγήκε όμως, μόνος στην κορυφή; " Είναι περίεργα κάποια πράγματα. Εκεί που ο Παναθηναϊκός χάνει το ματς, βάζει τρίποντο... και εγώ δεν ξέρω από πού και μετά δεν είναι ακριβώς εύκολο να πιάσεις τον παίκτη σου, γιατί είσαι χαρούμενος και χοροπηδάς από ευτυχία. Αυτό βέβαια, ήταν καλό για εμάς", γιατί δεν πρόλαβε κανείς να τον σταματήσει.

Τον Ούκιτς θα τον κεράσει κάτι; "Τώρα θα γυρίσουμε με τσάρτερ στο Κρασνοντάρ και δεν προλαβαίνουμε να ειδωθούμε. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλά να πούμε. Θα το κάνουμε όταν θα έλθει στη Ρωσία".

Αλήθεια ποιο είναι το επόμενο πλάνο για την παρέα του; "Είμαστε στο 3-1, μπορώ λοιπόν, να πω ότι είμαστε σε μια καλή κατάσταση. Βέβαια, δεν είναι καλή ώρα για να χαλαρώσουμε. Πρέπει από τώρα να σκεφτούμε το επόμενο ματς. Αν το πάρουμε, κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα μπούμε στην επόμενη φάση". Και μετά θα το πιάσουν πάλι από εκεί, μπάλα, μπάλα, παιχνίδι με το παιχνίδι...

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ