EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Υπήρχε εντολή για φάουλ στον Καλάθη"

Σφαιρόπουλος: "Υπήρχε εντολή για φάουλ στον Καλάθη"
Σφαιρόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την τακτική που ακολούθησε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και δη στην απόφασή του να γίνει φάουλ στον Νικ Καλάθη στα 26.5'' για το τέλος.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, με τον Γιώργο Πρίντεζη να σκοράρει με έμμεσο τρίποντο στα 3'' για το τέλος .

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε ότι " είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, απόψε επειδή με αυτή καλύψαμε την ήττα που κάναμε στην έδρα της Γαλατάσαραϊ. Κι επίσης γιατί πάντα πρέπει να παίζουμε καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή και είχαμε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο, με εξαίρεση τη γ' περίοδο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας εκεί και δώσαμε εύκολους πόντους στον Παναθηναϊκό. Αυτό επηρέασε άμεσα στην επιθετική μας παραγωγικότητα", πριν εμβαθύνει σε όσα έγιναν στην τελευταία περίοδο:

" Στην τελευταία περίοδο αντιδράσαμε, κι από εκεί κι έπειτα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ήταν πολύ σημαντικό πως στο κρισιμότερο σημείο, στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεχθήκαμε μόλις 14 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα, δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος. Παρότι ο Παναθηναϊκός είχε το +4 στα τελευταία τρία λεπτά, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο τέλος και πήραμε τη νίκη".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως η ομάδα του έστειλε τον Νικ Καλάθη στη γραμμή των βολών στα 26.4'' για το τέλος, απάντησε ότι " υπήρχε εντολή για φάουλ στον Νικ Καλάθη, γιατί έχει χαμηλά ποσοστά. Αν δεχόμασταν καλάθι ή κάναμε φάουλ, δεν θα είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε γιατί δεν είχαμε τάιμ άουτ".

Ενώ σε ερώτηση για την προσφορά του Πάτρικ Γιανγκ στο παιχνίδι, επεσήμανε πως " ο Γιανγκ συνεχίσει κι ανεβαίνει, είμαστε κοντά στον έναν χρόνο από τότε που εγχειρίστηκε. Είναι διαρκώς καλύτερος. Τον περιμένουμε να μας βοηθήσει γιατί τον χρειαζόμαστε, όπως χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ