ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε πολύ καλό δρόμο Ολυμπιακός και Τάιλερ Ντόρσεϊ

Σε πολύ καλό δρόμο Ολυμπιακός και Τάιλερ Ντόρσεϊ
2019 AP PHOTO/PAUL SANCYA

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν και παραμένει η προτεραιότητα του Ολυμπιακού. Οι δύο πλευρές έχουν γεφυρώσει τη διαφορά στο οικονομικό σκέλος και η επιστροφή του ομογενή περιφερειακού στη EuroLeague είναι πλέον πολύ πιθανή.

Δεν ήταν τυχαία η ατάκα "είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές" που είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την Πέμπτη (19/8), στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2021/22. Και δεν ήταν τυχαία, επειδή οι Πειραιώτες είναι πλέον αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την μεταγραφή που "ψήνουν" εδώ και αρκετούς μήνες, την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ που υπήρξε και παραμένει προτεραιότητά τους.

Ο 25χρονος ομογενής από την Πασαντίνα της Καλιφόρνια αποχώρησε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με στόχο να γυρίσει στο ΝΒΑ, δεν έχει βρει ακόμη θέση και από τη στιγμή που οι θέσεις στα ρόστερ των 30 οργανισμών αρχίζουν να κλείνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί πρόταση για μη εγγυημένη συμφωνία που θα τον αναγκάσει να παλέψει σε κάποιο training camp για να "επιβιώσει". Δεν είναι πλέον τέτοιος παίκτης, προέρχεται από καλή σεζόν στη EuroLeague (11.2 πόντοι, 48% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο, 79% στις βολές, 2.7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 9.7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 21:52 σε 34 αγώνες της regular season) και είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό να γυρίσει στα μέρη μας για τον Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε εξ' αρχής να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αυτός ήταν ένας τομέας στον οποίο οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει. Η διαφορά εντοπίστηκε στο οικονομικό σκέλος, ωστόσο και εκεί έχει υπάρξει πλέον σύγκλιση με αποτέλεσμα οι ενδείξεις να λένε πως Ολυμπιακός και Ντόρσεϊ μπορούν να δώσουν τα χέρια για να συνεργαστούν.

Με τους Σλούκα - Γουόκαπ στον άσο και τον Λούντζη συμπληρωματικό και με τους Λαρεντζάκη - ΜακΚίσικ - Παπανικολάου στις θέσεις 2-3, η ανάγκη για έναν pure scoring guard είναι μεγάλη. Οι Πειραιώτες εξέτασαν αρκετές περιπτώσεις αξιόλογων σουτέρ, ωστόσο επέστρεψαν σε αυτή που τους ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, τον περασμένο Απρίλιο. Ο Ντόρσεϊ είναι ένας καταπληκτικός σκόρερ, το ταλέντο του είναι για ομάδες επιπέδου του ΝΒΑ, ίσως όμως ο χαρακτήρας του να μην είναι ακόμη σωστά διαμορφωμένος για να καθιερωθεί στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου.

Ο ομογενής περιφερειακός έχει παίξει σε 104 αγώνες στο ΝΒΑ από το 2017 έως το 2019, με τους Ατλάντα Χοκς και τους Μέμφις Γκρίζλις, έχει 6.7 πόντους (43% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο, 67% στις βολές), 2.3 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 16.1 λεπτά. Τις κορυφαίες εμφανίσεις του, πάντως, τις έκανε με τις Αρκούδες καθώς σε 21 ματς στο φινάλε της σεζόν 2018/19 είχε 9.8 πόντους (50% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο, 63% στις βολές), 3.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 21.3 λεπτά. Την κορυφαία εμφάνισή του, την έκανε στις 22/3/2019 απέναντι στους Μάτζικ (123-119 το Ορλάντο), όταν σκόραρε 29 πόντους από 6/9 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 2/7 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με τρία ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 43 λεπτά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ