ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σάρας: "Να γίνει κορυφαίος ο Πέκοβιτς"

Σάρας: "Να γίνει κορυφαίος ο Πέκοβιτς"
Σαρας

Το εγκώμιο του Ζοτς έπλεξε ο Σάρας μία μέρα μετά την κατσάδα που έφαγε μερίδα παικτών από τον έμπειρο κόουτς

Αρχικά ο πολύπειρος πλέι μέικερ αναφέρθηκε στη φετινή ενίσχυση της ομάδας, χαρακτηρίζοντάς την ιδανική: " Ταιριάζουν τέλεια στην ομάδα. Χρειαζόμασταν βοήθεια μέσα στην ρακέτα και ο Πέκοβιτς είναι εκεί. Χρειαζόμασταν εξτρά βοήθεια στην θέση "4" και στα ριμπάουντ και ο Φώτσης την δίνει, ενώ ο Νίκολας, όπως και ο Κέτσμαν μας δίνουν πολλά με την εμπειρία τους. Ο Ντρου είναι πολύ καλός σουτέρ και ο Κέτσμαν πραγματικά γνωρίζει πώς να παίξει και να προσφέρει στις δύσκολες στιγμές. Αντίθετα με πέρυσι, έχουμε παίκτες που ταιριάζουν στο στυλ της ομάδας. Ίσως η φετινή ομάδα είναι πιο κατάλληλη να παίξει πικ εν ρολ, κάτι που θέλει να κάνουμε ο προπονητής μας", είπε στη γερμανική ιστοσελίδα heinnews.

Όσο για τον Νίκολα Πέκοβιτς και το λαμπρό μέλλον που δείχνει να έχει σχολίασε: " Εξαρτάται από 'κείνον. Δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους του. Πραγματικά είναι στο χέρι του. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Αν δεν είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή, μπορεί σίγουρα να γίνει ο κορυφαίος ψηλός στην Ευρώπη. Έχει πολλά "όπλα" αλλά πρέπει να αποκτήσει εμπειρία. Είναι περιτριγυρισμένος από αρκετούς μεγαλύτερους παίκτες, έχει έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης, εξαιρετικό τεχνικό σταφ και γενικά παίζει για μια μεγάλη ομάδα. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις όταν είσαι νέος";

Στη σύγκριση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τους Αμερικανούς Ρικ Καρλάις και Ντον Νέλσον με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο ΝΒΑ, ο Λιθουανός ψήφισε τον Σέρβο: " Είναι τελείως διαφορετικός από εκείνους του ΝΒΑ. Το βλέπεις και από τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Έχει πολλές απαιτήσεις και σε πιέζει ως τα άκρα μερικές φορές. Αλλά είναι καλός. Το καλύτερο πράγμα σε εκείνον είναι η ειλικρίνειά του. Ότι έχει να σου πει στο λέει κατάμουτρα. Και κάτι άλλο σπουδαίο, είναι ότι δεν μοιάζει με δικτάτορα. Σε ακούει όταν έχεις να του κάνεις κάποια πρόταση. Προφανώς είναι εκείνος που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, αλλά ακούει τους παίκτες".

Ο αποκλεισμός από τη περυσινή Ευρωλίγκα δεν έδωσε έξτρα κίνητρο για την κατάκτηση της φετινής σύμφωνα με τον "Σάρας": " Ο περσινός αποκλεισμός στο Top-16 δεν μας έβαλε "φωτιά" στην επιθυμία να παλέψουμε για τον τίτλο φέτος. Η φωτιά πάντα υπήρχε. Είμαι χαρούμενος που στην ηλικία μου εξακολουθώ να την έχω… Ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθώ πέρυσι την Ευρωλίγκα από το σπίτι μου. Ας ελπίσουμε ότι φέτος δεν θα συμβεί το ίδιο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε καλύτερα. Και το Βερολίνο είναι εξαιρετική πόλη"!

" Κακή επιλογή οι Πέισερς"

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εξήγησε ότι έχει και αυτός ευθύνη για το γεγονός ότι δεν καθιερώθηκε αφού δεν έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές: " Ήταν δύσκολη η περίοδος στο ΝΒΑ. Ξεκίνησα και τις δύο σεζόν πολύ καλά. Στην πρώτη σεζόν δεν κατάφερα να μείνω στο ίδιο επίπεδο απόδοσης και στα 82 παιχνίδια. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα κάτι που ήταν και δικό μου λάθος, αλλά και του προπονητή".

" Πολλές υποσχέσεις του σε 'μένα δεν υλοποιήθηκαν και η αλήθεια είναι ότι τότε στην Ιντιάνα επικρατούσε το απόλυτο χάος. Ξεκίνησα καλά και την επόμενη χρονιά και έγινα ανταλλαγή χωρίς ιδιαίτερο αγωνιστικό λόγο, απλά για οικονομικούς. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά χαίρομαι που πήγα εκεί. Θεωρώ πως το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν ότι επέλεξα τους Πέισερς. Αν είχα πάει σε άλλη ομάδα ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα, αλλά γι' αυτό μόνο τον εαυτό μου μπορώ να κατηγορήσω".

Ο Σάρας με αφορμή τη μετακίνηση του Τζος Τσίλντρες στον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την έλευση ακριβοπληρωμένων σταρ του ΝΒΑ στην Ευρώπη: " Θεωρώ πως το ΝΒΑ θα παραμείνει η καλύτερη λίγκα στον κόσμο, κυρίως λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης στο μάρκετινγκ, η αγορά είναι μεγαλύτερη. Αλλά θα γίνουν πολλές τέτοιες κινήσεις στο μέλλον. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ρίξουν πολλά λεφτά σε ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά βέβαια όλα αυτά θα εξαρτηθούν και από το πώς θα πάει η οικονομική κατάσταση. Θεωρώ ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα έχει πολλά πάνω κάτω και το ΝΒΑ θα παραμείνει η καλύτερη λίγκα. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι το καλύτερο μπάσκετ παίζεται στην Ευρώπη, γιατί είναι… μπάσκετ".

Τέλος, ο Λιθουανός άσος μίλησε για τον αδερφό του Βίτενις που βαδίζει στα χνάρια του: " Για πρώτη φορά τον είδα να παίζει ως ώριμος παίκτης φέτος στις διακοπές. Πραγματικά με εντυπωσίασε. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορος είναι και δεν καταλαβαίνω από ποιον το πήρε από την οικογένεια. Ίσως από την μητέρα μου, που είναι πραγματικά γρήγορη".

"Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καλός παίκτης. Επαναλαμβάνω ότι είναι στο χέρι των νέων παικτών που έχουν ταλέντο να το αξιοποιήσουν, δουλεύοντας σκληρά. Είναι ταλαντούχο παιδί και μπορεί να ζήσει από το μπάσκετ για τα επόμενα 10-14 χρόνια εύκολα! Ναι έχει τα γονίδια… Διαφορετικά βέβαια, αλλά παραμένουν καλά για κάποιον που παίζει μπάσκετ".















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ