EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Πρόκομ: 75-53

Παναθηναϊκός-Πρόκομ: 75-53
Φώτσης

Οι "πράσινοι" κέρδισαν εύκολα την Προκόμ (75-53) αλλά ο "Ζοτς" κατακεραύνωσε τους παίκτες

Οι Πρωταθλητές έπαιξαν καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ενώ ευτύχησαν να έχουν πολυφωνία στην επίθεση με όλους τους παίκτες να μπαίνουν στο παρκέ και μόλις δύο να μην σκοράρουν. Κορυφαίοι ήταν οι Φώτσης και Γιασικεβίτσιους ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων ξεχώρισε με 19 πόντους ο Ντίλεβιτζ.
Πλέον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του περιμένουν την κλήρωση του Top-16 που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη, ώστε να μάθουν τους αντιπάλους τους στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης η οποία θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου.

Ο αγώνας
Παρά το κακό του ξεκίνημα που τον βρήκε να χάνει με 3-7 στο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός γρήγορα έκανε το ξέσπασμά του για να προσπεράσει με 14-7 πραγματοποιώντας σερί 11-0 και οδηγούμενος από τους Γιασικεβίτσιους-Σάκοτα. Ένα τρίποντο του Σβιετόνσκι διαμόρφωσε το 14-10 με το οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο.

Η φροντ λάιν του "τριφυλλιού" έκανε καλά τη δουλειά της στη δεύτερη περίοδο και με τους Πέκοβιτς-Φώτση να κάνουν ότι θέλουν η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο (27-14). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και με σερί 3-8 στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου μείωσαν στους 7 (34-27).

Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο αφού με τον Φώτση να συνεχίζει την καλή του εμφάνιση εκτίναξε τη διαφορά στους 17 (44-27) μέσα σε ένα τρίλεπτο. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το τέλος των ονείρων της Πρόκομ για νίκη αφού όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης. Οι Πολωνοί μείωσαν στους 12 (47-35) αλλά και πάλι οι "πράσινοι" φόρτσαραν για να φτάσουν στο 53-35 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι "πράσινοι" συνέχισαν το πάρτυ και στο τελευταίο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα το προβάδισμά τους να εκτιναχθεί στους 25 πόντους (67-42) για να ολοκληρωθεί τελικά το ματς με σκορ 75-53.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 34-27, 53-35, 75-53

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 5 (1), Σπανούλης 4, Περπέρογλου, Μπατίστ 8, Φώτσης 13 (3), Χατζηβρέττας, Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 4, Πέκοβιτς 8, Σάκοτα 13 (3), Γιασικεβίτσιοτς 14 (2)

Πρόκομ (Ντέντεκ): Άρτσιμπονγκ, Ντίλεβιτζ 19 (3), Νέσοβιτς 9 (1), Σικόρα 5 (1), Σβιετόφσκι 3 (1), Λαπέτα 1, Ζαμόισκι 4, Στζότκα 1, Μπάρελ 9 (1), Χριτσάνιουκ 2

"Το όνομα μου είναι ο Ομπράντοβιτς"

Πολλά παράπονα από τους παίκτες του είχε μετά το τέλος του ματς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. "Συγχαρητήρια! Ο πρώτος στόχος επιτεύχθη. Περάσαμε στους "16" είπε με ειρωνικό τρόπο ο "Ζοτς".

Για να συνεχίσει: "Είναι ντροπή ο τρόπος που παίξαμε στην αρχή, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Προκόμ ήρθε χωρίς τρεις παίκτες. Κάποιοι προσπάθησαν και κάποιοι ήταν εντελώς εκτός κλίματος.

Δύο είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ολόκληρη τη σεζόν. Το ενα είναι τα λάθη και το δεύτερο είναι τα χαμένα ελεύθερα σουτ. Για αυτό πιστεύω ότι το μέλλον μας και στις τρεις διοργανώσεις είναι πολύ δύσκολο"

.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε και στη φάση που άλλαξε ολόκληρη την πεντάδα. "Δεν θυμάμαι πότε, αλλά σίγουρα έχω αλλάξει ξανά πέντε παίκτες ταυτόχρονα. Όταν παίρνω τάιμ-άουτ και ζητάω κάτι στην άμυνα και στην επίθεση και κάποιοι κάνουν το δικό τους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Στο άλλο ματς θα μείνει στον πάγκο!

Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν τα έχω παρατήσει. Κάποιοι παίκτες λειτουργούν όπως εγώ, κάποοι άλλοι δεν αξίζουν να φορούν αυτή τη φανέλα.

Δεν μου αρκεί να μου λένε στην προπόνηση οτι κόουτς έχεις δίκιο. Δίκιο θα έχω να μην τον βάλω να παίξει ούτε ένα δευτερόλεπτο! Αυτό το ματς είναι για 50 πόντους, όχι για 22. Πως θα πάει αυτός ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ-φορ; Αυτό είναι αστείο"



.

Και πρόσθεσε: "Το πλάνο τώρα είναι να περάσουμε δέκα ώρες στο γήπεδο και να βρω τους παίκτες που θέλουν να παίξουν. Είναι απλό θα παίζουμε με rotation 6-7 παικτών".

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν περιγράφει μια κατάσταση δημοσίων υπαλλήλων απάντησε: "Το όνομα μου είναι Ομπράντοβιτς και μαζί με τους συνεργάτες μου θα ανατρέψω αυτή την κατάσταση, δεν θα την αφήσω".





























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ