ΑΡΗΣ

Σακοράφα: "Να μην γίνει το Χασαρόν-Άρης"

Σακοράφα: "Να μην γίνει το Χασαρόν-Άρης"
σακοραφα

Αντίθετη με τη διεξαγωγή του αγώνα Μπνέι Χασαρόν-Άρης είναι η Σοφία Σακοράφα

Η πρώην Πρωταθλήτρια του ακοντισμού έλαβε την Παλαιστινιακή υπηκοότητα το 2004 με σκοπό να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες (δεν της το επέτρεψε η ΔΟΕ) και είναι γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Λάρνακα όπου μαζί με εθελοντές γιατρούς, προετοιμάζει το πλοίο "Αρίων", να ταξιδέψει με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, προσφέροντας ιατροφαρμακευτική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της περιοχής.

" Θεωρώ πως είναι άλλη μια γκρίζα σελίδα για τον αθλητισμό. Είναι δυνατόν τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά,τη στιγμή που σκοτώνονται παιδιά σε καθημερινή βάση,οι ομοσπονδίες να καλούν τις ομάδες να πηγαίνουν να παίξουν στο Ισραήλ λες και δεν τρέχει τίποτα";

" Για άλλη μια φορά οι ηγεσίες του αθλητισμού χάσκουν και αποδεικνύονται ανάξιες να προστατεύσουν τα μηνύματα που φέρνει ο αθλητισμός. Aυτά έχουν σχέση με τις αξίες της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά του αθλητισμού και θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισής τους από αυτούς που πρέπει".




TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ