STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Rest... and win

Rest... and win
αλλ σταρ

Η νίκη των ξένων στο all-star game (99-87) και το... χοντροκομμένο αστείο του Πίνι Γκέρσον

Πρώτος σκόρερ για τη Rest of World ήταν ο Αντρέ Χάτσον του Πανιωνίου με 16 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Σάνι Μπετσίροβιτς, Ματ Ουόλς και Άλεξ Άκερ.
Για την ομάδα των Ελλήνων πρώτος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 18 πόντους, ενώ από 10 πόντους είχαν οι Γιάννης Μπουρούσης και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο τελευταίος μάλιστα, κέρδισε για μια ακόμη φορά το χειροκρότημα του κόσμου, που τον αποθέωνε με κάθε ευκαιρία.

Πάντως, όλοι οι παίκτες έδειξαν να ευχαριστιούνται το παιχνίδι, προσέφεραν θέαμα, έκαναν πλάκα ο ένας στον άλλο και στην ουσία απέδειξαν, ότι για εκείνους του All Star Game είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να ξεσκάσουν.

Τα δεκάλεπτα: 32-17, 57-34, 71-64, 99-87

Ξένοι: Πάρκερ 7 (1), Σκέιλς 4, Άκερ 10, Μπετσίροβιτς 13 (3), Σισκάουσκας 8, Κλαρκ 9 (1), Γυόλς 10 (2), Ουϊλκινσον 2, Ουϊνστον 6, Στακ 6, Χάτσον 16.

Έλληνες: Αλβέρτης, Διαμαντίδης 18 (4), Παπαμακάριος 3 (1) Περπέρογλου 8, Πρίντεζης 7 (1), Μπουρούσης 10 (1), Ηλιάδης 9 (1), Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 4, Βασιλόπουλος 2, Καλαμπόκης 8, Σχορτσιανίτης 10.

Οι Matadors και ο "Σόφο"

Εκτός από το θέαμα και την προσπάθεια για... χαβαλέ στο χθεσινό all-star game της Λαμίας πρωταγωνίστησε έστω κι άθελα του ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο σέντερ του Ολυμπιακού που χειροκροτήθηκε σε κάθε του προσπάθεια, όχι μόνο ξεσήκωσε τον κόσμο με το εντυπωσιακό του κάρφωμα που διαμόρφωσε το τελικό 99-87 με το οποίο επικράτησε η ομάδά των Ξένων ( Rest of the World), αλλά επέστρεψε στο επίκεντρο λόγω της κόντρας του με τον Πίνι Γκέρσον. Συγκεκριμένα ο «Πινχας», όταν παρακολουθούσε το πρόγραμμα των Matadors, των ευτραφών... χούλιγκανς των Σικάγο Μπουλς, αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα « γιατί δεν είναι μαζί τους κι ο Σόφο».

Το... χοντροκομμένο καλαμπούρι του Ισραηλινού προπονητή ενόχλησε τον διεθνή σέντερ, που δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον «Πίνχας», ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Ο Γκέρσον πάντως όταν κατάλαβε ότι τα matrix του γηπέδου (και κατά συνέπεια η κρατική τηλεόραση έδινε σε διπλό πλάνο τον ίδιο και τον παίκτη του) αναφώνησε « θέμα γίναμε πάλι». Από τη μεριά του ο «Σόφο» δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις, οπως τουλάχιστον δήλωσε δημοσίως.

« Όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εδώ ήρθαμε για να παίξουμε μπάσκετ και να διασκεδάσουμε. Δεν είναι παιχνίδι πρωταθλήματος» είπε χαρακτηριστικά. Από την άλλη όρεξη για «πλακίτσα» είχε ο Ράιαν Στακ, ένας από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα. « Θα του δώσω το πόστερ υπογεγραμμενο για να το βάλει πάνω από το κρεβάτι του» είπε γελώντας αναφερόμενος στον Σχορτσιανίτη και το εντυπωσιακό κάρφωμα που πέτυχε πάνω από τα χέρια του.

« Αυτό που έχει σημασία είναι ότι διασκέδασε ο κόσμος. Άντε και του χρόνου ακόμη καλύτερα» ευχήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που με την άμυνα του στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι. Οι Ξένοι άλλωστε είχαν ξεφύγει από νωρίς στο σκορ, κυρίως « επειδή παίζαμε με μένα «3άρι» όπως παραδέχτηκε... ιπποτικά ο Κώστας Τσαρτσαρής. Τα ανορθόδοξα σχήματα συνεχίστηκαν για τους Έλληνες, με τον Αλβέρτη να παίζει το ρόλο του σέντερ και μάλιστα ντυμένος στα κόκκινα.

« Εντάξει δεν μπορεί να είναι όλα πράσινα» είπε χαρακτηριστικά ο «Φράνκι» που αποκαλεί τον εαυτό του πλέον « βαρύ πεντάρι». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κι οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφερουν θέαμα και το κατάφεραν σε πολλά σημεία του αγωνα, κυρίως με τους Περπέρογλου, Μάσεϊ, Ουόλς και Διαμαντίδη. Άντε και του χρόνου!

MVP ο Χάτσον

Ο Αντρέ Χάτσον αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του all-star game, παίρνοντας... εκδίκηση για τον αδικημένο Κένεντι Ουίστον! Ο «Ντρε» τέλειωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αποχωρώντας από το «Χαλκιοπούλειο» με το βραβείο του MVP. « Α! Ωραία» αναφώνησε ο Αμερικανός φοργουορντ του Πανιωνίου όταν πληροφορόθηκε τις εξελίξεις. « Ανασταστώθηκα από τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Για αυτό αποφάσισα να ανεβάσω στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και να εκπροσωπήσω επάξια την ομάδα μου» συμπλήρωσε ο Χάτσον, αναφερόμενος στο... μπέρδεμα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού καρφωμάτων.
























TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ