LIGA ENDESA

Ρενέσες, ο μαθουσάλας της Liga Endesa

Ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες στον πάγκο της Άλμπα Βερολίνου
Ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες στον πάγκο της Άλμπα Βερολίνου EUROKINISSI

Εκτός του ρεκόρ με τους περισσότερους αγώνες στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ, ο Αΐτο Ρενέσες θα 'ναι από το βράδυ ο γηραιότερος προπονητής που κάθισε σε πάγκο ομάδας.

Από μέρα σε μέρα ο Αΐτο Ρενέσες συνεχίζει να γράφει ιστορία. Είτε με τις νίκες είτε με τις ήττες του δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει πως ο Μαδριλένος κόουτς έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του, έχει αποτελέσει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Μόνο και μόνο το γεγονός πως είναι ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ τον περιγράφει αυτομάτως ως μοναδικό. Έχει κοουτσάρει τις επτά διαφορετικές ομάδες του σε 1077 παιχνίδια.

Από το βράδυ της Τετάρτης (28/9) ο Ρενέσες θα 'ναι και ο γηραιότερος όλων των άλλων. Μέχρι σήμερα το ρεκόρ το κρατούσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς από την τελευταία θητεία του στην Μπαρτσελόνα.

Ο 75 ετών, 9 μηνών και 8 ημερών Αΐτο θα τον αφήσει, πλέον, πίσω. Ο βετεράνος των πάγκων θα καθοδηγήσει τη νεοφώτιστη Ζιρόνα στον εντός έδρας αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η επιστροφή του στην ACB, ύστερα από τη θητεία του στη Γερμανία, θα συνδυαστεί με άλλη μια θρυλική επίδοση.

Στη διάρκεια της εγχώριας πορείας του ο Ρενέσες έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 2 Κόρατς, 1 Κυπελλούχων, ένα ULEB Cup και 1 FIBA EuroCup. Συν τοις άλλοις, έχει κρεμάσει στο στήθος του ένα αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο (2008) και τρόπαια με την Άλμπα.

TAGS LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ