NBA

Ψηφίζουν οι παίκτες του ΝΒΑ για την έναρξη της σεζόν, προς 22 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από έναν αγώνα των Μπακς με τους Χιτ την σεζόν  2019/20
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από έναν αγώνα των Μπακς με τους Χιτ AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι παίκτες του ΝΒΑ θα ψηφίσουν την Πέμπτη (5/11) για το το πότε θέλουν να ξεκινήσει η σεζόν, με την 22η Δεκεμβρίου να μοιάζει αναπόφευκτη για οικονομικούς λόγους.

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει για το ΝΒΑ. Σύμφωνα με το "Athletic", η Ένωση Παικτών αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα τη έναρξης της σεζόν 2020/21 στους παίκτες, με τις δύο ημερομηνίες της πρεμιέρας να είναι αυτές που έχουν διαρρεύσει: 22 Δεκεμβρίου 2020 ή 18 Ιανουαρίου 2021.

Με τους ιδιοκτήτες να επιθυμούν να ξεκινήσει η σεζόν κοντά στα Χριστούγεννα για τηλεοπτικούς και οικονομικούς λόγους - υπολογίζεται ότι μπορεί να χαθεί ένα ποσό ανάμεσα στα 500 εκατομμύρια και 1 δισεκατομμύριο δολάρια αν ξεκινήσει αργότερα - και τους παίκτες στις 18 Ιανουαρίου για να προλάβουν να ξεκουραστούν, φαίνεται τελικά ότι η πρόταση των ιδιοκτητών κερδίζει έδαφος. Για την ακρίβεια, στην ανάλυση του "Athletic", αναφέρεται ότι η 22η Δεκεμβρίου μοιάζει... αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι παίκτες φαίνεται να αντιλαμβάνονται πλέον πως αν καθυστερήσει η έναρξη της σεζόν θα ζημιωθούν οι ίδιοι, αφού οι οικονομικές απώλειες θα είναι τεράστιες. Ειδικά σε περίπτωση που τα τηλεοπτικά δίκτυα που καλύπτουν το ΝΒΑ ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων λόγω της καθυστερημένης έναρξης της σεζόν 2020/21, κάτι που ίσως οδηγήσει ακόμα και σε λοκ-άουτ.

Παρά λοιπόν τις όποιες αντιδράσεις που φαινόταν να υπάρχουν από την πλευρά των παικτών, φαίνεται ότι στο τέλος απλώς θα δεχθούν την αρχική πρόταση, αφού - πρακτικά - δεν έχουν επιλογή μετά και την αναφορά του Άνταμ Σίλβερ ότι οι δύο πλευρές ξεμένουν από χρόνο.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ