NBA

Ανατροπή στο ΝΒΑ, σκέψεις για έναρξη της σεζόν 2020/21 τα Χριστούγεννα

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από αγώνα τον Μιλγουόκι με τους Λέικερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Να ξεκινήσει η σεζόν 2020/21 τα Χριστούγεννα και όχι στα μέσα-τέλη Ιανουαρίου του 2021 θέλουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ, που συζητούν και για μείωση των αγώνων από τους καθιερωμένους 82 κάθε χρονιάς.

Ο Άνταμ Σίλβερ ήταν ξεκάθαρος, ήθελε η επόμενη σεζόν να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στα γήπεδα, ωστόσο από σήμερα (23/10) αυτή η σκέψη περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς στο Board of Governors εξετάζεται το ενδεχόμενο η περίοδος 2020/21 να ξεκινήσει ακόμη και τα Χριστούγεννα και όχι την Martin Luther King Day.

Σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι και το ESPN, οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να χαθεί χρόνος, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο η χρονιά να έχει λιγότερα από 82 ματς, όχι πολύ λιγότερα όμως. Το σίγουρο είναι ότι η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει και δεν φαίνεται πιθανό να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες, οπότε μια στάση αναμονής θα μπορούσε να πληγώσει ακόμη περισσότερο την ήδη πληγωμένη οικονομικά -από τον κορονοϊό και την κόντρα με την Κίνα- Λίγκα.

Θυμίζουμε πως το 2020 NBA Draft θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου 2020 μέσω video call, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η free agency με φόντο τα πρώτα ματς τα Χριστούγεννα, όπως είχε γίνει και αμέσως μετά από το lockout του 2011.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ