NBA

Σίλβερ στους GM των ομάδων: "Ξεμένουμε από χρόνο για τζάμπολ στις 22 Δεκεμβρίου"

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, από συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο του 2019
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ Ⓒ 2020 JAE C. HONG, FILE/ASSOCIATED PRESS

Ο Άνταμ Σίλβερ προειδοποίησε τους τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων του ΝΒΑ ότι τα χρονικά περιθώρια για έναρξη της σεζόν 2020/21 στις 22 Δεκεμβρίου στενεύουν επικίνδυνα, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση συμφωνία.

Το σκληρό πόκερ ανάμεσα στο ΝΒΑ, τους Ιδιοκτήτες και την Ενωση παικτών για την ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020/21 συνεχίζεται, με τον Άνταμ Σίλβερ να μην κρύβει πλέον την ανησυχία του.

Σύμφωνα με το ESPN, ο Κομισάριος της λίγκας ενημέρωσε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων ότι πλέον τα περιθώρια για έναρξη της σεζόν στις 22 Δεκεμβρίου - που αποτελεί επιθυμία της λίγκας - στενεύουν επικίνδυνα. Κι αυτό γιατί για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι προετοιμασίες των ομάδων να ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου.

Με την Ένωση Παικτών να επιμένει ότι θέλει να ξεκινήσει η σεζόν στις 18 Ιανουαρίου και το κλίμα πλέον να είναι τεταμενο, ο Σίλβερ προσπαθεί να ισορροπήσει μία περίεργη κατάσταση ανάμεσα στους Ιδιοκτήτες και τους παίκτες, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλό του δύο πράγματα: 1. Τα χαμένα έσοδα για την λίγκα σε περίπτωση που η σεζόν ξεκινήσει 18 Ιανουαρίου αντί για 22 Δεκεμβρίου (τα οποία μπορεί να είναι από 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια) 2. Το ενδεχόμενο να υπάρξει λοκ-άουτ αν μία από τις δύο πλευρές σπάσει την συλλογική σύμβαση.

Όπως και να έχει, φαίνεται ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες σχετικά με το μέλλον της σεζόν 2020/21.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ