ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Προκριματικα Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στις 11 αντί για 10 Νοεμβρίου ο αγώνας της Ελλάδας με τη Λετονία, ελπίδες να αγωνιστούν παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου EUROKINISSI SPORTS

Η FIBA προχώρησε σε μία κίνηση καλής θέλησης προς την EuroLeague και σύμπτυξε το πρόγραμμά της στα παράθυρα του Νοεμβρίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, δίνοντας περιθώριο σε παίκτες που συμμετέχουν στην διοργάνωση να ενισχύσουν τις Εθνικές. Στις 11/11 ο αγώνας Ελλάδα - Λετονία, ελπίδες να αγωνιστούν παίκτες του Ολυμπιακού.

Το πρώτο βήμα από πλευράς FIBA προς την EuroLeague Basketball μόλις έγινε. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σύμπτυξε το πρόγραμμα των παράθυρων του Νοεμβρίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, δίνοντας πλέον το περιθώριο σε κάποιες ομάδες της EuroLeague να στείλουν παίκτες στις εθνικές τους ομάδες.

Συγκεκριμένα, η FIBA αποφάσισε να αλλάξει τις ημερομηνίες των προκριματικών του Νοεμβρίου και έτσι από τις 10-11/11 και 13-14/11 τα πήγε όλα στις 11 Νοεμβρίου (Παρασκευή) και 14 Νοεμβρίου (Δευτέρα) αντίστοιχα. Κοινώς, μάζεψε όλους τους αγώνες σε δύο ημερομηνίες, δείχνοντας ευελιξία.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά άμεσα την Εθνική Ανδρών. Ο λόγος είναι ότι ο κρίσιμος εντός έδρας αγώνας με την Λετονία (που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο) ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 10 Νοεμβρίου (Πέμπτη) και μετατέθηκε για τις 11 Νοεμβρίου (Παρασκευή), ενώ ο δεύτερος (κόντρα στο Βέλγιο εκτός έδρας) μετατέθηκε από τις 13 Νοεμβρίου (Κυριακή) στις 14 Νοεμβρίου (Δευτέρα).

Με αυτό τον τρόπο, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους παίκτες του Ολυμπιακού (που υποδέχεται στις 10 Νοεμβρίου την Παρτίζαν) να ενισχύσουν την Ελλάδα και στα δύο παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπασκόνια στις 11 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι δικοί του παίκτες μπορούν να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα μόνο στον δεύτερο αγώνα. Με το προηγούμενο πρόγραμμα - που προέβλεπε αγώνες εθνικών ομάδων από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου - δεν ήταν δυνατόν για τους παίκτες του Ολυμπιακού να ενισχύσουν την Εθνική Ανδρών.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση της FIBA δείχνει την πρόθεσή της να ρίξει γέφυρα επικοινωνίας προς την EuroLeague Basketball με έργα και όχι με λόγια, ώστε να μην είναι φορτωμένο το πρόγραμμα. Μένει να φανεί πλέον πώς θα αντιδράσει πλέον η EuroLeague Basketball σε αυτό και αν θα κάνει την δική της κίνηση για να δείξει αντίστοιχες προθέσεις, πιθανόν αλλάζοντας κάποιες ημερομηνίες σε δικά της παιχνίδια για να δώσει το περιθώριο σε όλους τους παίκτες να ενισχύσουν τις εθνικές τους ομάδες.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ