FIBA WORLD CUP

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ήρωας Ανγκόλα, έστειλε την Κολομβία στην 2η φάση, σόου Καμπάσο για την Αργεντινή

Ο Μπράιαν Ανγκόλα
Ο Μπράιαν Ανγκόλα FIBA

Με τον Μπράιαν Ανγκόλα να σημειώνει 20 πόντους - και το καλάθι του αγώνα - η Κολομβία νίκησε την Βραζιλία και προκρίθηκε τελευταία στιγμή στην 2η Φάση των προκριματικών της FIBA. Πέρασε από τον Παναμά με πάρτι του Καμπάσο η Αργεντινή.

Η Κολομβία βρίσκεται στην 2η Φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA. Και έχει να ευχαριστεί τον Μπράιαν Ανγκόλα για αυτό, ο οποίος την οδήγησε στην νίκη με 104-98 επί της Βραζιλίας στην παράταση, στην τελευταία αγωνιστική της 1ης φάσης.

Ο ταλαντούχος φόργουορντ - ο οποίος την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ - σημείωσε 20 πόντους, αλλά και το τρίποντο που "κλείδωσε" την νίκη, αφού έκανε το σκορ 102-98 με 35 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε.

Χάρη σε αυτή την νίκη η Κολομβία προκρίθηκε με ρεκόρ 2-4 (ως 3η του Β' ομίλου) στην 2η φάση, αφήνοντας τελευταία την Χιλή (1-5), η οποία υπερτερούσε σε πιθανή ισοβαθμία, αλλά ηττήθηκε από την Ουρουγουάη (75-65). Η Βραζιλία από την πλευρά της κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλο με ρεκόρ 5-1, με την 2η Ουρουγουάη να έχει ρεκόρ 4-2.

Για τον Α' Όμιλο, η Αργεντινή άλωσε με 77-88 τον Παναμά με τον Φακούντο Καμπάσο να έχει 19 πόντους και 8 ασίστ και τον Νίκολας Μπρουσίνο 24 πόντους. Οι Αργεντίνοι κατέκτησαν την 2η θέση στον όμιλο με ρεκόρ 5-1, υστερώντας στην ισοβαθμία της Βενεζουέλας, που από την πλευράς της νίκησε με 87-59 την Παραγουάη για την τελευταία αγωνιστική της 1ης Φάσης χάρη στους 24 πόντους του Γιόρναν Ζαμόρα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ