STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Δεν είχαμε ενέργεια, αλλά..."

Πρίφτης: "Δεν είχαμε ενέργεια, αλλά..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην έλλειψη ενέργειας που είχαν οι παίκτες του, παρά την εντός έδρας νίκη επί του Λαυρίου (82-68). Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε στη μάχη της παραμονής που δίνει η ομάδα του.

Τις τρεις σερί νίκες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έφτασε ο Άρης, μετά την άνετη επικράτησή του σε βάρος του Λαυρίου . Οι "κίτρινοι" μπορεί να είχαν πεσμένη ψυχολογία μετά την ήττα από τη Νεπτούνας μεσοβδόμαδα, μπορεί να εμφανίστηκαν κουρασμένοι, αλλά έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης συνεχάρη αρχικά τους παίκτες του " γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, αλλά και ειδικών συνθηκών. Λόγω της δυσκολίας της εβδομάδας αλλά και της ιδιαιτερότητας του αντιπάλου. Ηταν μια σημαντκή νίκη. Θέλουμε να ξεκουραστούμε για μια μέρα και από Δευτέρα το μυαλό μας είναι στον αγώνα με την Αρμάνι", για να αναφερθεί εν συνεχεία στην έλλειψη ενέργειας που είχε η ομάδα του: "Η ομάδα δεν είχε την ενέργεια που θα θέλαμε αλλά αυτό το περιμέναμε. Είναι εύκολο να το λες και να το ακούς και άλλο να το ζεις. Είχαμε κακές μετακινήσεις, υπάρχει συσσωρευμένη κούραση. Εκεί που ξεκινάει η κούραση και δεν πάνε τα πόδια πρέπει να σε κατευθύνει το μυαλό για να κάνεις τη δουλειά σου".

Για το αν συζητάει με τη διοίκηση για την επιλογή FIBA ή Euroleague, είπε ότι " με τη διοίκηση έχω καλή συνεργασία και επικοινωνία σε όλα τα θέματα, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι αφορά τη διοίκηση. Αυτή θα σταθμίσει και θα αξιολογήσει τις καταστάσεις και αναλόγως θα αποφασίσει".

Ο Τζέικ Κοέν σχολίασε αρχικά πως " ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε να επιστρέψουμε μετά την απογοητευτική ήττα στην Ευρώπη. Το καταφέραμε, παίξαμε αρκετά καλά στην άμυνα, αυτό ήταν το όπλο μας, μέσα από αυτή δημιουργήθηκαν καταστάσεις ώστε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση και να πάρουμε μια διαφορά την οποία κρατήσαμε μέχρι τέλους", για να απαντήσει εν συνεχεία σε ερώτηση για τα αποθέματα ενέργειας που είχε η ομάδα του: " Είχαμε δύσκολα παιχνίδια και ταξίδια στη Λιθουανία. Εχουμε συνηθίσει να παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό και να αντιμετωπίζουμε την κούραση. Αυτό δείχνει και το αποτέλεσμα".

Σχετικά με τον αγώνα που ακολουθεί με την Αρμάνι Μιλάνο και το ενδεχόμενο να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον σημείωσε ότι " το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και να ευχηθούμε να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε στον άλλον αγώνα. Ξέρουμε ότι δεν είναι στο χέρι μας η πρόκριση, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη με την Αρμάνι".

Πρίφτης: "Δεν είχαμε ενέργεια, αλλά..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σερέλης: "Ο Άρης είχε το πάνω χέρι"

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Χρήστος Σερέλης δήλωσε αρχικά: " Ήρθαμε για να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι οι δυνατότητες της ομάδας είναι περισσότερες από αυτό που δείχνει η βαθμολογία. Σε κάποια διαστήματα καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Άρης έχει παίξει πολλά παιχνίδια, ψυχολογικά μπορεί να έχει αδειάσει από κάποιες μεγάλες νίκες με τελευταία αυτή επί του ΠΑΟΚ και θέλαμε να του βάλουμε δύσκολα. Τα καταφέραμε σε κάποια διαστήματα, αλλά είχε το πάνω χέρι. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και η καλύτερη ομάδα κερδίζει. Συγχαρητήρια στους παίκτες, συνεχίζουμε με στόχο την παραμονή. Εύχομαι στον Άρη να κάνει τη νίκη που χρειάζεται με την Αρμάνι για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Η επιστροφή του στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού πρωταθλήματος είναι γεγονός κι εύχομαι ακόμη ψηλότερα", ενώ σε ερώτηση για το αν έχει υπολογίσει τις νίκες που χρειάζονται για να εξασφαλιστεί η παραμονή: " Με αυτά που μετράμε είναι περίπου στις οκτώ. Θεωρούσαμε ότι θα είχαμε έξι, έχουμε πέντε. Η Καβάλα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και ο Απόλλων κέρδισε πολύ δύσκολα. Μαγικός αριθμός είναι το 8".

Τέλος, ο Μιχάλης Περράκης είπε: " Ξέραμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο ματς, ο Αρης ίσως είναι η 3η καλύτερη στην Ελλάδα. Είχαμε πει κάποια πράγματα, μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και ήμασταν κοντά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου. Σκεφτήκαμε ότι ο Αρης θα ήταν κουρασμένος, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε. Ο ΆΑρης έχει ποιοτική ομάδα, πολλές λύσεις, μας πίεσε και τελικά μας κέρδισε εύκολα. Συνεχίζουμε με στόχο την παραμονή στην κατηγορία και κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ