Preview: Τσεντεβίτα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η Τσεντεβίτα παραμένει χωρίς νίκη στον Β' όμιλο της Euroleague. Θα προσπαθήσει να κάνει την… αρχή στην προσεχή αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (31/10, 20:30) που φιγουράρει στην κορυφή του γκρουπ, με ρεκόρ 2-0.
Ο Βίκτορ Χριάπα και ο Ντεμέτρις Νίκολς παραμένουν εκτός δράσης όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.
Το επιβεβαίωσε στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Χίμκι για την VTB United League, εκεί όπου ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 27 πόντους και 10 ασίστ στο 78-60 για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.
Πλέον οι Μοσχοβίτες δοκιμάζονται στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Τσεντεβίτα (31/10, 20:30), που παραμένει χωρίς νίκη στον Β όμιλο της διοργάνωσης ενώ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Ρόκο Λένι Ούκιτς και Μάρκο Τόμας.
Ενδιαφέροντα στοιχεία
Τσεντεβίτα
– Ο Μίρο Μπίλαν έχει μαζέψει, μέχρι στιγμής, 9 επιθετικά ριμπάουντ σε δυο αγώνες και μοιράζεται την κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τους Σάσα Καούν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Σαμάρντο Σάμουελς (Αρμάνι Μιλάνο).
– Ο Νεμάνια Γκόρντιτς έχει 8 κλεψίματα σε δυο αγώνες στη φετινή Euroleague και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Ντέιβιντ Λόγκαν τη Σάσαρι.
– Η Τσεντεβίτα σκοράρει μόλις 61.5 πόντους κι έχει τη χειρότερη επιθετική συγκομιδή μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση!
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
– Ο Κάιλ Χάινς έκανε ρεκόρ καριέρας με 6 ασίστ στην αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα, πριν από δυο χρόνια. Επίσης είχε 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 κοψίματα στο 79-77 του Ολυμπιακού κόντρα στους Κροάτες.
– Ο Βιτάλι Φριντζόν έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις τελευταίες 24 συμμετοχές του στη διοργάνωση. Σε αυτό το διάστημα σκοράρει με το εντυπωσιακό 51.5% πίσω από τα 6μ.75 (51.1%).
– Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει μοιράσει 16 ασίστ στις δυο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague 2014-15 ενώ μετράει 10 συνεχόμενες εύστοχες βολές στον θεσμό.
– Ο Σάσα Καούν είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ της φετινής διοργάνωσης, με 5 κοψίματα σε δυο αγώνες.
– Παράλληλα ο Καούν είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της διοργάνωσης, με 328/465 δίποντα (70.5%). Σε 114 συμμετοχές του στην Euroleague, δεν έχει σουτάρει ποτέ για τρίποντο!