EUROLEAGUE

Preview: Ρεάλ - Ολυμπιακός

Preview: Ρεάλ - Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται αύριο (17/04, 20:00) τον Ολυμπιακό στο Game 2 της προημιτελικής σειράς με τους ''ερυθρολεύκους''.

Η ''Βασίλισσα'' έκανε το 1-0 στο εναρκτήριο ματς των playoffs με τον Ολυμπιακό και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της κόντρα στους back2back πρωταθλητές Ευρώπης, διεκδικώντας εν συνεχεία μια νίκη στο ΣΕΦ που θα της χαρίσει την πρόκριση στο Final-4.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ''κλέψει'' τη νίκη στο Palacio de Deportes ώστε να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα επόμενα παιχνίδια στην έδρα του.

Ο Νίκολα Μίροτιτς ανέφερε χαρακτηριστικά ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης στο Palacio de Deportes της Μαδρίτης: ''Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη όμως ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα διαφορετικό κι ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση και να πάμε στην Ελλάδα με το υπέρ μας 2-0!''.

Από την πλευρά του, ο κόουτς των Μαδριλένων Πάμπλο Λάσο ανέφερε: ''Είμαι χαρούμενος με την εμφάνισή μας στο Game 1. Νομίζω ότι η ομάδα μου έκανε σπουδαία δουλειά σε ένα απαιτητικό παιχνίδι. Ήταν μια σκληρή αναμέτρηση κι ελπίζω να είμαστε καλά προετοιμασμένοι στη συνέχεια''.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ρεάλ Μαδρίτης

-Η τριπλέτα των Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ και Νίκολα Μίροτιτς έχει ξεκινήσει βασική σε όλους τους αγώνες της Ρεάλ στην Euroleague.
- H Ρεάλ είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη φετινή διοργάνωση αφού σκοράρει 86.7 πόντους μ.ό. ανά αγώνα! Παράλληλα ηγείται στην αξιολόγηση index (108.9), στα εύστοχα τρίποντα (247), στο ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των βολών (81%), στην αναλογία ασίστ-λαθών (1.79-με-1) και στα κοψίματα (3.9).|
- Ο Ρούντι Φερνάντεθ μετράει 17 συνεχόμενες εύστοχες βολές στη διοργάνωση. Παράλληλα, έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 11 συνεχόμενες συμμετοχές στον θεσμό.
- Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στις 20 από τις τελευταίες 21 συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Νίκολα Μίροτιτς χρειάζεται 23 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην καριέρα του στην Euroleague.
- Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περίοδο 2006-'11. Κατέκτησε δυο Κύπελλα Ελλάδας με τους ''ερυθρολεύκους'' ενώ συμμετείχε σε δύο Final-4 ως συμπαίκτης του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Σλούκα και του Γιώργου Πρίντεζη.
- Ο Μπουρούσης φιγουράρει στην τέταρτη θέση των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της διοργάνωσης με 133 κοψίματα μαζί με τον Μίρζα Μπέγκιτς. Ο Στεφάν Λάσμε του Παναθηναϊκού είναι τρίτος με 134 μπλοκ

Ολυμπιακός

- Ο Ολυμπιακός επικράτησε 100-89 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague, στο Λονδίνο. Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 22 πόντους και αναδείχτηκε MVP στο Final-4.
- O Ολυμπιακός μετράει τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες και, συνολικά, έξι ήττες στους τελευταίους εφτά αγώνες του μακριά από το ΣΕΦ
- Οι οκτώ από τις προηγούμενες εννιά αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης κρίθηκαν υπέρ των γηπεδούχων. Η μοναδική εκτός έδρας νίκη σημειώθηκε από τον Ολυμπιακό στο Game 4 της σειράς των playoffs, το 2009. Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 25 πόντους και 3 κοψίματα σε εκείνο το παιχνίδι.
- Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει χρησιμοποιήσει 15 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες των ''ερυθρολεύκων'' φέτος και, συνολικά, 18 παίκτες.
- Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ της διοργάνωσης με 1.40 κοψίματα ανά παιχνίδι.
- Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε εφτά σερί συμμετοχές στον θεσμό.
- Ο Κώστας Σλούκας έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις εννιά από τις τελευταίες 10 συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Στράτος Περπέρογλου χρειάζεται 3 κλεψίματα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ