EUROLEAGUE

Preview: Μπάμπεργκ-Αρμάνι Μιλάνο

Preview: Μπάμπεργκ-Αρμάνι Μιλάνο

Αύριο (Πέμπτη, 7/11) η Μπάμπεργκ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, την Αρμάνι σε ματς που πρέπει να "πάρει", για να διευκολύνει την πρόκριση της στο ΤΟΡ16. Μόνο που το ίδιο ισχύει και για τους Ιταλούς.

Η Μπάμπεργκ έχει δώσει δυο παιχνίδια στη "Brose Arena", για τη φετινή Euroleague και έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Το αυτό θέλει να κάνει και αύριο (Πέμπτη, 7/11), ώστε να διευκολύνει την υλοποίηση του στόχου που αφορά την πρόκριση στο ΤΟΡ16. Μόνο που το ίδιο θέλει και η Αρμάνι και για αυτό θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Το παιχνίδι των Γερμανών εξαρτάται από τους Τζαμάρ Σμιθ, Αντόν Γκαβέλ και Κέισι Τζέικομπσεν. Ο τελευταίος αύριο θα έχει ιδιαίτερο απόγευμα απέναντι στον Ντέιβιντ Μος, όπως οι Κιθ Λάνγκφορντ, Αλεσάντρο Τζεντίλε και Μαρκίζ Χέινς θα προσπαθούν να περιορίσουν τους Σμιθ και Γκαβέλ.

Η "μάχη των πόιντ γκαρντ" αφορά τους Τζον Γκόλντσμπερι και Κέρτις Τζέρελς και η εξέλιξη του θα κρίνει εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Γιατί όποιος εκ των δύο κερδίσει, θα βοηθήσει την ομάδα του να ελέγξει το ρυθμό. Οι Σάμιουελς, Ουάλας και Μέλι (μέλη της φροντ λάιν που έχει το Μιλάνο) πρέπει να είναι έτοιμοι να τα βάλουν με τους Φορντ, Τσίρμπες και Μάρκοτα, μέσα στη ρακέτα.

Μπάμπεργκ

Κρις Φλέμινγκ: “Το παιχνίδι απέναντι στην Μιλάνο είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική και τώρα έχουμε ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι κόντρα σε μία καλή ομάδα. Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της ομάδας. Νιώθουμε σίγουροι για τις δυνάμεις μας και έχουμε μεγάλο σεβασμό στην Μιλάνο. Έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλούς παίκτες”.

Μάικ Τσίρμπες: “Νομίζω ότι αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση μας στο ΤΟΡ 16. Για εμένα και την ομάδα μου η νίκη είναι ο στόχος μας. Μία ενδεχόμενη ήττα δεν θα σημαίνει ότι τέλειωσαν όλα, όμως μία νίκη θα μας κάνει στο υπόλοιπο της regular season να αισθανόμαστε λίγο πιο άνετα”.

Αρμάνι

Λούκα Μπάνκι: "Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, γιατί παίζουμε εναντίον της ομάδας που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γερμανίας, τέσσερις διαδοχικές σεζόν, ενώ διαρκώς βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της Euroleague. Θεωρούμε πως είναι κρίσιμο ματς για εμάς, ώστε να επιβεβαιώσουμε τη βελτίωση που έχουμε παρουσιάσει τελευταία. Εκτός αυτού, και εμείς και οι αντίπαλοι μας θέλουμε τη νίκη, ώστε να προχωρήσουμε στο ΤΟΡ16. Η Μπάμπεργη προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Εφές, οπότε περιμένουμε πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ομάδα πολύ ενθουσιασμένη.

Για εμάς, είναι σημαντικό να μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό, ειδικά στην αρχή του αγώνα, διότι εναντίον της Έφες η Μπάμπεργκ κατάφερε να ανεβάσει και να ελέγξει το ρυθμό από την εκκίνηση. Είναι η ομάδα που σουτάρει έως τώρα τα περισσότερα τρίποντα στη Euroleague, αλλά και εκείνη που έχει ευστοχήσει στα περισσότερα και μέσα στη ρακέτα έχουν τον Σαρόντ Φορντ, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στην Ιταλία για τις ικανότητες του. Για εμάς θα είναι σημαντικό να είμαστε καλοί, αμυντικά και να έχουμε διάρκεια, ώστε να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν του ρυθμού".

Κιθ Λάνγκφορντ: "Η Μπάμπεργκ είναι η κυρίαρχος στη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια και είναι επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το ματς, σαν να αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι πολύ κρίσιμο ματς, σε ό,τι αφορά την πρόκριση μας στο ΤΟΡ16. Είμαστε μεσούσης της διαδικασίας που θα μας εξελίξει ως ομάδα. Τον Νοέμβριο ουδείς έχει πάρει ποτέ τίτλο".

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία

*Η Μπάμπεργκ έχει 1-7 εναντίον ιταλικών ομάδων. Η μοναδική νίκη ήταν αυτή επί της Μπενετόν Τρεβίζο, τον Δεκέμβριο του 2005.

*Ο Σάροντ Φορντ και ο Κιθ Λάνγκφορντ έπαιξαν μαζί στη Βίρτους Μπολόνια, τη σεζόν 2008-09.

*Ο Κέισι Τζέικομπσεν έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε εννέα διαδοχικά παιχνίδια της Euroleague. Είναι ο ένας εκ των μόλις 13 παικτών που έχουν πάνω από 40% στα τρίποντα, στην ιστορία της διοργάνωσης, σε τουλάχιστον 300 προσπάθειες (έχει 354). Ηγείται φέτος της λίγκας, με 12 εύστοχα.

*Ο Κέρτις Τζέρελς επιστρέφει εκεί όπου είχε το πιο παραγωγικό παιχνίδι της καριέρας του: πέρυσι είχε δώσει στο 71-86 της Μπεσίκτας το καρίρ χάι των 27 πόντων και 3 ασίστ σε 36', με το index του να φτάνει 26.

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα 14 από τα 15 τελευταία ματς της Euroleague.

*Ο Νίκολο Μέλι ηγείται της λίστας με τα επιθετικά ριμπάουντ (έχει πα΄ρει 12).

*Ο Ντέιβιντ Μος έχει τουλάχιστον ένα τρίποντο, σε έξι σερί ματς και στα 10 από τα έντεκα τελευταία. Έχει και 10 διαδοχικές βολές.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ