EUROLEAGUE

Πρέλντζιτς: ''Το λάθος μου με τον Ζοτς''

Πρέλντζιτς: ''Το λάθος μου με τον Ζοτς''

Ο Εμίρ Πρέλντζιτς μίλησε για το πρόβλημα που προέκυψε μέσα στη χρονιά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έκανε την αυτοκριτική του και χαρακτήρισε τη Φενέρ ως δεύτερη οικογένειά του.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έριξε αυλαία στη φετινή Euroleague στις 10 Απριλίου κόντρα στην Αναντολού Εφές (84-65), σε ένα παιχνίδι όπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άφησε εκτός αποστολής τον Εμίρ Πρέλντζιτς.

Όταν τον ρώτησαν για την κατάσταση με τον 27χρονο φόργουορντ, παραδέχθηκε ότι "ο παίκτης μου έκανε ένα λάθος. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω επί του θέματος. Η απόφαση είναι δική μου. Θα σκεφτώ περισσότερο τα όσα συμβούν. Δεν έχω αποφασίσει κάτι, προς το παρόν".

Ο Πρέλντζιτς αναφέρθηκε, έστω κι ετεροχρονισμένα, στο... ατυχές συμβάν με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ κι εξήγησε στην επίσημη ιστοσελίδα της τούρκικης ομοσπονδίας ότι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι η δεύτερη οικογένειά του.

Πως αξιολογείς την μέχρι στιγμής παρουσία σου στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ;

''Φέτος έκανα κάποια καλά παιχνίδια με τη Φενέρ όμως είναι φυσιολογικό να μην μπορείς να διατηρηθείς στο πιο υψηλό επίπεδο όλη τη χρονιά. Είναι αλήθεια, η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά όμως στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή μου. Πλέον έχουμε μπροστά μας τα playoffs στην Τουρκία, εκεί όπου θα προσπαθήσω να είμαι απόλυτα έτοιμος''.

Στον τελευταίο αγώνα με την Αναντολού Εφές στην Euroleague δεν αγωνίστηκες καθόλου! Τι έγινε πριν από εκείνο το παιχνίδι και δεν είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να μάθουμε;

''Ήταν ένα μεγάλο μου λάθος. Αποκοιμήθηκα και δεν έφτασα στην ώρα μου στην προπόνηση . Ο κόουτς και το τεχνικό τιμ αντέδρασαν φυσιολογικά. Έστω και τώρα ζητώ συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας και υπόσχομαι ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει''.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή σου, είχες αναφέρει ότι στόχος σου είναι να παίξεις στο ΝΒΑ. Το 2009 έγινες ντραφτ πικ από τους Φοίνιξ Σανς. Γιατί δεν έχεις δοκιμάσει την τύχη σου εκεί;

''Έπειτα από τέσσερα χρόνια στη Φενέρ, είχα την επιλογή να πάω στο ΝΒΑ ή να μείνω εδώ και να υπογράψω νέο συμβόλαιο. Δεν ξέρω... Μάλλον μου αρέσει περισσότερο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εν τέλει, έμεινα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αφού υπέγραψα νέο τριετές συμβόλαιο. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου αφού αυτοί οι άνθρωποι και αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου. Θέλω να μείνω στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για όσο περισσότερο χρόνο μπορώ!''.

Φέτος συμπληρώνεις εφτά χρόνια στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Άλλαξες πολλούς συμπαίκτες και τέσσερις προπονητές σε αυτό το διάστημα. Πιστεύεις ότι έχεις αλλάξει μέσα στον χρόνο;

''Όταν ήλθα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ήμουν 19 ετών. Στην αρχή προσπάθησα να κερδίσω χρόνο συμμετοχής, να δουλέψω σκληρά και να βελτιωθώ σαν παίκτης. Όλοι οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου προσπάθησαν να με βοηθήσουν. Σήμερα, έπειτα από επτά χρόνια, είμαι σε θέση να βοηθάω τους νέους παίκτες της Φενέρ αφού πλέον είμαι ένας από τους πιο παλιούς παίκτες στην ομάδα! Αυτή η κατάσταση είναι λίγο περίεργη όμως σταδιακά συνηθίζω. Είναι ωραίο συναίσθημα αφού και οι δικοί μου συμπαίκτες έκαναν τα πάντα από την πλευρά τους για να με βοηθήσουν''.

Ποιος πρώην συμπαίκτης ή προπονητής σου λείπει περισσότερο;

''Με τον Μιρσάντ (σ.σ. Τουρκσάν, νυν μάνατζερ της Φενέρ) είμαστε ακόμα στην ίδια ομάδα κι έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ο Νταμίρ Μρσιτσς επίσης. Συμπαίκτης για πολλά χρόνια. Ποιος άλλος; Ο Σεμίχ Ερντέν. Είναι ένας πολύ καλός φίλος. Μου λείπει επίσης ο κόουτς Τάνιεβιτς. Ήταν ο μέντοράς μου, ο άνθρωπος που με έφερε εδώ. Υπάρχουν πραγματικά πολλοί άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα ένα πράγμα. Ότι στην επαγγελματική ζωή, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί για πάντα. Ο καθένας συνεχίζει τον δρόμο του''.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

''Η μητέρα μου μού είχε πει κάποτε ότι κατ' αρχάς πρέπει να είμαι καλός με τον εαυτό μου. Ό,τι κι αν κάνω στη ζωή μου, όσο πετυχημένος κι αν είμαι στη δουλειά μου, το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να σέβομαι τους συνανθρώπους μου. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω στη ζωή μου''.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ