ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πονίτκα: "Στον Παναθηναϊκό ο στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι, η 8αδα στην EuroLeague θα είναι βήμα μπροστά"

Πονίτκα: "Στον Παναθηναϊκό ο στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι, η 8αδα στην EuroLeague θα είναι βήμα μπροστά"
INTIME SPORTS

Ο Ματέους Πονίτκα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στους στόχους του Παναθηναϊκού λέγοντας ότι η 8αδα θα είναι βήμα μπροστά για τους "πράσινους", πρόσθεσε ότι σκέφτεται να κάνει διάλειμμα από την εθνική Πολωνίας και θυμήθηκε μία απίθανη στιγμή από την παρουσία του σε οδοντιατρείο της Σερβίας.

Ο Ματέους Πονίτκα έδειξε για ακόμα μία φορά ότι ξέρει πού έχει έρθει. Μιλώντας στην πολωνική ιστοσελίδα "Przeglad Sportowy" ο γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε για τους στόχους των "πράσινων" που δεν αλλάζουν, αλλά και την εθνική Πολωνίας, ενώ θυμήθηκε την απίστευτη ιστορία που έζησε όταν πήγε σε οδοντίατρο στην Σερβία μετά από χτύπημα που δέχθηκε από τον Χασάν Μάρτιν στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Συγκεκριμένα, ο Πονίτκα δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για την εθνική Πολωνίας και πιθανή μελλοντική του παρουσία: "Δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα δούμε έπειτα από συζήτηση με τον πρόεδρο όπου θα μιλήσουμε για το πλάνο που υπάρχει. Σκέφτομαι να πάρω ένα μεγάλο διάλειμμα. Είναι καλή στιγμή να αποδείξουν πράγματα και άλλα παιδιά. Έχω κουραστεί με όλα τα δράματα και τα σκάνδαλα".

Για την βαριά ήττα από την Άλμπα Βερολίνου: "Είναι δύσκολο για μία νέα ομάδα όπως εμείς να παίξουμε κόντρα στην Άλμπα, που έχει παίκτες που παίζουν μαζί χρόνια και έχουν το δικό τους στυλ παιχνιδιού. Για να νικήσεις μία τέτοια ομάδα πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος, έξυπνος και έτοιμος. Ίσως θα ήταν πιο εύκολο για εμάς να παίξουμε κόντρα σε έναν πιο μεγάλο αντίπαλο που στηρίζεται σε ατομικές ενέργειες".

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: "Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα τον ίδιο στόχο. Παίζει για την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην Euroleague, μία θέση στην πρώτη 8αδα θα ήταν σπουδαίο επίτευγμα και σίγουρα ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια".

Για το απίστευτο σκηνικό που βίωσε στην Σερβία μετά τον τραυματισμό του από χτύπημα του Μάρτιν: "Η γρήγορη αντίδραση της συζύγου μου έσωσε το δόντι μου. Είχε διαβάσει ότι αν μετακινηθεί το δόντι από χτύπημα, πρέπει να πας σε οδοντίατρο αμέσως για να βάλει θήκη. Βρήκαμε έναν οδοντίατρο που είχε 24ωρο ωράριο και εδώ ξεκινάει η αστεία ιστορία.

Πήγαμε στην κλινική και ήμουν δεύτερος στη σειρά. Μπήκα στο γραφείο και ήταν μέσα δύο άτομα, με έναν εκ των δύο να είναι ηλικιωμένος. Με κοίταξε με έκπληξη. Τότε ζήτησε τα χαρτιά μου και μόλις είδε το διαβατήριό μου είπε "όχι, δεν το πιστεύω". Φοβήθηκα ότι υπήρχε θέμα με το διαβατήριό μου κα τότε είπε: "Είσαι ο Πονίτκα; Αλήθεια; Πόνι, Πόνι, Λούκα Ντόντσιτς, EuroBasket, Θεέ μου!' Και συνέχισε να μιλάει.

Γύρισε την καρέκλα μου και με αγκάλιασε. Ο βοηθός του ήταν και αυτός ενθουσιασμένος. Είχαν παρακολουθήσει τους αγώνες της Πολωνίας στο EuroBasket".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ