NBA

Πλήγμα και για τον Καναδά ο τραυματισμός του Τζαμάλ Μάρεϊ

Jamal Murray of the Denver Nuggets reacts after a shot during the second half of Game 5 of an NBA basketball first-round playoff series, Tuesday, Aug. 25, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Mike Ehrmann/Pool Photo via AP)
Jamal Murray of the Denver Nuggets reacts after a shot during the second half of Game 5 of an NBA basketball first-round playoff series, Tuesday, Aug. 25, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Mike Ehrmann/Pool Photo via AP) MIKE EHRMANN/POOL PHOTO VIA AP

Οι Νάγγετς πρέπει να καλύψουν με τους Καμπάσο - Μόρις το κενό του Τζαμάλ Μάρεϊ, ωστόσο πλήγμα δέχθηκε κι ο Καναδάς - αντίπαλος της Εθνικής μας στο Προολυμπιακό - που δεν θα έχει τον σκόρερ της ομάδας του Ντένβερ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο τραυματισμός του Τζαμάλ Μάρεϊ τα ξημερώματα της Τρίτης (13/4) σόκαρε το ΝΒΑ. Η είδηση της ρήξης χιαστού που υπέστη ο πόιντ γκαρντ των Ντένβερ Νάγγετς έβαλε και τον Καναδά σε μπελάδες, καθώς ο 24χρονος σούπερ σκόρερ είχε δηλώσει έτοιμος να βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας του είτε στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια, είτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αν φυσικά είχε επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης σε αυτούς.

Με πιθανό το ενδεχόμενο οι Νάγγετς να φτάσουν μακριά στα playoffs, δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες ο Μάρεϊ να είναι διαθέσιμος για το προολυμπιακό τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχει και η Εθνική Ελλάδας. Πλέον, η ομοσπονδία της χώρας πρέπει να καταστρώσει εναλλακτικό πλάνο, ωστόσο έχει μια αρκετά βαθιά "δεξαμενή" από την οποία μπορεί να αντλήσει ταλέντο. Βλέπετε, στην έναρξη της σεζόν 2020/21 στο ΝΒΑ βρέθηκαν 17 Καναδοί, ανάμεσά τους ο Άντριου Γουίγκινς των Γουόριορς, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ, ο Κέλι Ολίνικ των Ρόκετς κι ο Αρ Τζέι Μπάρετ των Νικς.

Το προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου. Στον έναν όμιλο βρίσκονται η Ελλάδα, ο Καναδάς και η Κίνα, ενώ στον δεύτερο είναι η Ουρουγουάη, η Τουρκία και η Τσεχία.

Ο Μάρεϊ είχε φέτος 21.2 πόντους από 52.3% στο δίποντο, 40.8% στο τρίποντο και 86.9% στις βολές, 4 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 35.5 λεπτά.

TAGS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ