ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιτίνο: "Ήρθα στην Ελλάδα στα 63-64 μου για να μάθω ένα διαφορετικό μπάσκετ"

Ο Ρικ Πιτίνο δίνει οδηγίες στους παίκτες της εθνικής ομάδας
Ο Ρικ Πιτίνο δίνει οδηγίες στους παίκτες της εθνικής ομάδας EUROKINISSI

Απολαυστικός ήταν για ακόμα μία φορά ο Ρικ Πιτίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Associated Press, μιλώντας για την Εθνική και το νέο μπάσκετ που έμαθε ερχόμενος στην Ελλάδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρικ Πιτίνο μίλησε σε συνέντευξή του στην Associated Press για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά αλλά και το "διαφορετικό μπάσκετ" που έμαθε ερχόμενος στην Ελλάδα σε ηλικία 63-64 ετών.

Κάθε συνέντευξη του Αμερικανού κόουτς έχει και από μία ή παραπάνω ενδιαφέρουσες ατάκες. Έτσι και αυτή τη φορά, με τον Πιτίνο να αναφέρεται στην εμπειρία που ακούει στο όνομα Εθνική ομάδα μπάσκετ.

"Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία και μία εξαιρετική ευκαιρία για εμένα", παραδέχτηκε ο Ρικ Πιτίνο.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μάλιστα παραδέχτηκε πως στα 63 του χρόνια αναγκάστηκε να μάθει ένα διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που ήδη ήξερε. "Είναι το μπάσκετ της FIBA. Είναι διαφορετικά τα συστήματα στην επίθεση και διαφορετικοί οι τρόποι παιχνιδιού. Το έχω πει αυτό περίπου 100 φορές ως τώρα. Ήρθα στην Ελλάδα στα 63-64 μου για να μάθω ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και να μάθω πράγματα στην ηλικία μου που μέχρι τώρα δεν γνώριζα μέχρι να έρθω. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και με βοήθησε να βελτιωθώ σαν προπονητής. Όταν είσαι γύρω στα 60 σου και εξακολουθείς να ωριμάζεις σαν επαγγελματίας, αυτό είναι ό,τι θες.

Θα είναι πολύ ωραίο για τους παίκτες της Ελλάδας να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάει καιρός από τότε που βρέθηκαν εκεί τελευταία φορά. Αν είχαμε τον Γιάννη και τον Θανάση σαφώς θα ήταν μεγάλο πράγμα για εμάς αλλά αυτό σημαίνει παραπάνω για τους παίκτες μου απ' ότι για εμένα".

Ο Πιτίνο αναφέρθηκε και στην απόφασή του να δείξει στους παίκτες του την ταινία "The Miracle" με στόχο να τους εμπνεύσει. "Τα σπουδαία και καλά πράγματα έρχονται όταν μια ομάδα είναι ενωμένη για έναν κοινό στόχο", είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ