ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι - Λαύριο 85-88: Στην τρίτη θέση του "bwin Tournament Against Covid-19" η ομάδα του Σερέλη

Ο Τζέρι Σμιθ με την φανέλα του Λαυρίου
Ο Τζέρι Σμιθ με την φανέλα του Λαυρίου EUROKINISSI

Με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχη ιδιαίτερα στην τέταρτη περίοδο, το Λαύριο ήταν εκείνο που επικράτησε του Περιστερίου με 88-85 και έκλεισε με θετικό πρόσημο το τουρνουά "bwin Tournament Against Covid-19" στο ΣΕΦ.

Σε ένα κλειστό ματς που έδωσε την ευκαιρία στους δύο προπονητές να δοκιμάσουν σχήματα και συστήματα, το Λαύριο ήταν εκείνο που επικράτησε με 88-85 του Περιστερίου στον μικρό τελικό του τουρνουά "bwin Tournament Against Covid-19" που διοργανώνει ο Ολυμπιακός, κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση.

Οι ομάδες έδωσαν ακόμα ένα δυνατό φιλικό προετοιμασίας εν όψει της απαιτητικής σεζόν που τους περιμένει σε Stoiximan Basket League και ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον βαθμό ετοιμότητάς τους φυσικά να μην είναι ακόμα στα επίπεδα που θα ήθελαν οι δύο προπονητές.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έμειναν χαμηλά στο σκορ με το Λαύριο να παίρνει μία μικρή διαφορά τριών πόντων απέναντι στο Περιστέρι που φάνηκε να μην βρίσκει εύκολα το δρόμο του προς το αντίπαλο καλάθι. Η συνέχεια ήταν ιδανική για την ομάδα των Μεσογείων καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο εξασφάλισε μία διψήφια διαφορά με τον Τζέρι Σμιθ να είναι πολύ αποτελεσματικός στην επίθεση και το Περιστέρι να μην μπορεί να λειτουργήσει αμυντικά. Με βολές και δύο συνεχόμενα τρίποντα του ΜακΚρί, η ομάδα των δυτικών προαστίων έβγαλε αντίδραση και έφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους (27-32). Οι παίκτες του Μανωλόπουλου βελτιώθηκαν αισθητά, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση μέσω της καλής τους άμυνας και έκλεισαν το πρώτο μισό του μικρού τελικού με την διαφορά στον πόντο (44-43).

Με φόρα μπήκε το Περιστέρι και στο δεύτερο μισό, έτρεξε στην επίθεση, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και βρήκε ανοιχτά σουτ. Με επιθετικό ριμπάουντ και εύκολο καλάθι του Αμινού, το Λαύριο επέστρεψε και πάλι στο ματς, μείωσε στον πόντο και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον μικρό τελικό (55-54). Το προβάδισμα δεν άργησε να αλλάξει χέρια με το Λαύριο να παίρνει και πάλι κεφάλι στο σκορ αλλά το Περιστέρι να κλείνει το δεκάλεπτο με την ελάχιστη διαφορά του ενός πόντου (61-60). Σε μία πολύ κλειστή τέταρτη περίοδο και με πολύ σημαντικά καλάθια των Μίλερ και Κάρτερ, το Λαύριο πήρε το ματς στη λεπτομέρεια μαζί και την τρίτη θέση στο τουρνουά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 44-43, 61-60, 85-88

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): ΜακΚρί 13 (3), Μορέιρα 4, Πέτεγουεϊ 10 (2), Μωραΐτης, Χρυσικόπουλος 15 (2), Τόλα, Κατσίβελης 14 (1), Μπράουν 12, Μίλερ 12 (4), Χάγκινς 5.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Λιούις 7, Κάρτερ 23 (4), Μπλερ 7 (1), Νικολαΐδης, Σμιθ 15 (2), Μουράτος 8 (2), Αμινού 9 (1), Πιλάβιος, Κακλαμανάκης 13, Περσίδης, Γκόινς 4, Βουλγαρόπουλος 2.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΛΑΥΡΙΟ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ